- Et mirakel at jeg overlevde

Da hun så sitt skjeve smil i speilet, bar det rett på legevakten. Hun hadde fått hjerneslag, 23 år gammel.

SLAGRAMMET: Byturen til Johanne Auran Pettersen endte med et hjerneslag. Hun var bare 23 år gammel, og hadde ikke engang hørt at hjerneinfarkt kan ramme så unge mennesker. Foto: Privat / Svend Aage Madsen, Se og Hør
SLAGRAMMET: Byturen til Johanne Auran Pettersen endte med et hjerneslag. Hun var bare 23 år gammel, og hadde ikke engang hørt at hjerneinfarkt kan ramme så unge mennesker. Foto: Privat / Svend Aage Madsen, Se og Hør Vis mer
Publisert

Johanne Auran Pettersen (24) fra Trondheim hadde vært på byen med venner i Brønnøysund, da hjerneslaget helt uten forvarsel rammet henne.

- Vi var på vei hjem, på jakt etter nattmat. Jeg skulle ringe etter taxi, men plutselig var fingrene mine ute av stand til å finne de riktige tastene, forteller Johanne.

Brått sviktet beina. Hun snublet, og endte livløs på hodet i en hage. Der lå hun i over tre minutter, før noen fikk kontakt med henne. Politiet dukket opp etter hvert. De hadde fått melding om at det lå en full person på bakken.

- Vennene hadde fått liv i meg, men jeg mumlet bare da jeg forsøkte å fortelle politiet hva som hadde skjedd. Jeg følte meg helt tom i hodet, og lette etter ord. Men det var jo ikke i noens tanker at jeg, som 23-åring, hadde hatt et hjerneslag, forteller Johanne, som kviknet til og dro hjem for å sove.

Fant ikke ordene

- Morgenen etter ville jeg gjerne prate om det som hadde skjedd. Men heller ikke nå fant jeg ordene. Jeg følte meg kvalm og hadde fryktelig vondt i hodet.

Johanne husker at sønnen Isak (4) lurte på om hun var syk, og følte seg plutselig som verdens dårligste mor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer