Trillinger:

Endelig gjenforent

Hodefasongen er det eneste som skiller de tre guttene fra hverandre.

TO FIKK DRA: Her er Leo og Beau på vei hjem, mens River må bli igjen på sykehuset. FOTO: Lauren Mountain / SWNS
TO FIKK DRA: Her er Leo og Beau på vei hjem, mens River må bli igjen på sykehuset. FOTO: Lauren Mountain / SWNS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lauren (28) og Jack Mountain (29) var overlykkelige da graviditetstesten var positiv. Graviditeten var ønsket, og paret gledet seg til å bli foreldre.

Men da de dro på den første ultralyden, fikk de et sjokk. Det var nemlig ikke én liten baby som lå inni Laurens mage. Det var tre!

- Det var helt utrolig. Vi måtte ringe familie og venner på FaceTime for å fortelle dem nyheten – og se reaksjonen deres, forteller Lauren.

Mange trodde hun bare spøkte med dem – fordi det ikke er verken tvillinger eller trillinger i noen av familiene. Og pappa Jack er enebarn.

MAGISK: Ett eneste egg ble til disse tre små guttene. Mamma Lauren og pappa Jack, som er enebarn, er stolte foreldre. FOTO: Worcestershire NHS Trust / SWNS
MAGISK: Ett eneste egg ble til disse tre små guttene. Mamma Lauren og pappa Jack, som er enebarn, er stolte foreldre. FOTO: Worcestershire NHS Trust / SWNS Vis mer

Tung narkose

Trillingene delte morkake, så de unge foreldrene fikk beskjed om at det var et risiko-svangerskap. Men utrolig nok gikk det bra i lang tid.

Ti uker før termin måtte de bitte små barna tas med hastekeisersnitt på Worcestershire Royal Hospital. Det tok syv minutter fra den første til den siste var født.

River og Beau veide begge 1,39 kilo, mens Leo veide 1,36 kilo. Lauren våknet først 12 timer etter operasjonen, og da var trillingene for lengst installert i hver sin kuvøse.

I april fikk Leo og Beau komme hjem. River ble derimot født med en kronisk lungesykdom, og måtte bli værende.

- Det var bittersøtt å kunne reise hjem med to av dem, mens River måtte bli på sykehuset, forteller Lauren til The Mirror.

Den neste måneden vekslet foreldrene på å være hjemme med de to barna, og på sykehuset med den tredje. Men i mai var River endelig sterk nok til at han også kunne få komme hjem.

LIKE FØR: Her er de vordende foreldrene bare to uker før trillingene måtte hentes ut med hastekeisersnitt. FOTO: Lauren Mountain / SWNS
LIKE FØR: Her er de vordende foreldrene bare to uker før trillingene måtte hentes ut med hastekeisersnitt. FOTO: Lauren Mountain / SWNS Vis mer

Trenger oksygen

- Vi har jobbet sammen med legene for å få ham stabil. Og til slutt ble det bestemt at det ville være bedre for ham å komme hjem, forteller den stolte trillingmoren til BBC.

River trenger fremdeles ekstra oksygen, men foreldrene har fått opplæring i alt som trengs.

Sjansen for å få eneggede trillinger er ekstremt liten – ifølge The Mirror er det en på 200 millioner. Og trillingene er i tillegg de tidligst fødte trillingene i Storbritannia der alle har overlevd.

Enn så lenge klarer foreldrene å skille mellom de med å se på barnas hodeform.

BRUTALT ÆRLIG: «Lovlig blond»-stjernen Selma Blair er brutalt ærlig om MS-diagnosen i en ny dokumentar. Video: Discovery + Vis mer

- Det er trolig bare Jack og meg, og noen få familiemedlemmer, som ser forskjellen. Jeg tror til og med sykepleierne slet, forteller Laura.

Paret planlegger ingen flere barn – i alle fall ikke med det første.

- Jack er enebarn, og vi hadde alltid sett for oss at vi skulle være en liten familie, sier Laura og ler.

LES OGSÅ: Røper hyggelig nyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer