Kasper Schmeichel om Christian Eriksens hjertestans

- En meget ubehagelig situasjon

Danmark-spillerne Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite åpnet mandag opp om opplevelsen da Christian Eriksens hjerte stoppet under EM-kampen mot Finland lørdag.

SNAKKER UT: Danmarks keeper Kasper Schmeichel snakker ut om opplevelsen da Christian Eriksens hjerte stoppet under EM-kampen mot Finland lørdag. Foto: Liselotte Sabroe / AFP / NTB
SNAKKER UT: Danmarks keeper Kasper Schmeichel snakker ut om opplevelsen da Christian Eriksens hjerte stoppet under EM-kampen mot Finland lørdag. Foto: Liselotte Sabroe / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danmarks lege bekreftet søndag at midtbanespillerens hjerte stoppet på banen, men at de fikk reddet ham takket vært hjerte- og lungeredning.

- Vi er i kontakt med Christian. Det var vi i går og det har vi vært i dag. Tilstanden hans er stabil, og han er fortsatt på sykehuset, sier DBUs pressesjef.

- Meget ubehagelig

Mandag møtte Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite pressen for å snakke om den dramatiske kvelden i Parken lørdag kveld.

- Det var en meget ubehagelig situasjon. Jeg tenkte på hans familie. Hans kone og barn. Jeg har alltid vært stolt av å spille på dette landslaget, og jeg har ikke blitt mindre stolt, sier Schmeichel, som selv trøstet Eriksens kone som kom gråtende til fra tribunen.

SJOKK: Eriksens kone Sabrina Kvist Jensen ble trøstet av lagkaptein Simon Kjær og keeper Kasper Schmeichel. Foto: WOLFGANG RATTAY / AFP)
SJOKK: Eriksens kone Sabrina Kvist Jensen ble trøstet av lagkaptein Simon Kjær og keeper Kasper Schmeichel. Foto: WOLFGANG RATTAY / AFP) Vis mer

Han forteller at han selv hadde kontakt med Eriksen i spillertunellen i Parken før lagene gikk ut og spilte.

- Dere har alle hørt oss snakke om fellesskapet vi har på landslaget. Jeg har ikke ord som kan beskrive hvor glad jeg er for å ha disse gutta på laget. Jeg kunne ikke forestillet meg å stå her med noen andre, fortsatte Schmeichel.

FEIRING: Romelu Lukaku feiret sitt mål mot Russland ved å erklære sin kjærlighet til Christian Eriksen inn i kamera. Video: Rødt Kort. Vis mer

Forklarer minuttene

Også Barcelona-spiller Braitwaite forteller om noen tøffe døgn etter kampen.

- Det har ikke vært de beste dagene. Selvfølgelig har vi merket en enorm støtte, og det er mange som har respektert at det er en spesiell situasjon, sier en berørt Braithwaite

Også Tottenham-stjernen Højbjerg forteller om ubehagelige minutter.

- Jeg ser Christian ligger der og ser inn mot banen. Øynene er hvite, noe jeg synes ser veldig rart ut. Jeg ser Simon Kjær løpe og man begynner å tenke hva som kan ha skjedd. Det kommer flere og flere helsepersonell og jeg kan se Simon (Kjær) vifte med armene. Jeg står lenge med trenerne og snakker. Så kan jeg se at det er noen armer som beveger seg. Det var uhyggelig, forklarer han.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter 15 minutter med aktiv livredning, der det blant annet ble foretatt hjertekompresjon, ble Eriksen fraktet av banen.

Siden har det kommet beskjeder om at danskenes superstjerne er stabil og er våken på Rikshospitalet i København.

- Enorm støtte

Danmark spiller sin neste kamp på torsdag mot Belgia. Mandag fikk Schmeichel spørsmål om hvordan laget kan motivere seg for en slik kamp etter det som skjedde lørdag.

Vi har opplevd en enorm støtte fra hele landet og fra hele verden. Men den støtten vi har fått fra våre supportere er en kjempestor motivasjonsfaktor. Vi er nødt til å prøve å gjøre dette om til noe positivt, svarte keeperen.

LES OGSÅ: Sendt til sykehus i all hast

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer