Emils «katte-øye»​ avslørte sjelden kreftsykdom

Normale øyne blir gjerne røde når bildet tas med blits. Men bildene av gutten fra Lillehammer avslørte en alvorlig hemmelighet.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Emil Gunnerud Johansen (10) fra Lillehammer har et kunstig øye.

Det er ikke lett å oppdage prote­sen, men i ukens episode av «Barneavdelingen» på TV Norge skal Emil tilbake på sykehuset for å få laget en ny protese hos sine hjelpere på proteseavdelingen. 

Mamma Marianne Gunnerud (41) er lykkelig over at sønnen ser på plastøyet som en naturlig og «hverdagslig» ting. Forhistorien er nemlig svært dramatisk, og handler om en medfødt kreftvariant som ble oppdaget ved en tilfeldighet.

Se klipp fra Emils besøk på proteseavdelingen øverst i saken!

I ettertid innser Marianne at hun burde lagt merke til hvor unormale øynene hans virket på babybildene i familiealbumet.

Øyne med denne formen for kreft fremstår nemlig som blanke og melkehvite når bildene er tatt med blits, akkurat som et katteøye. Normale øyne blir gjerne røde når bildet tas på denne måten.

Saken fortsetter under bildet.

Oversett

Legen som undersøkte Emil etter fødselen overså også denne spesielle refleksen.

Emil ut­viklet seg normalt, men etter hvert var det flere som pekte på at iris på det venstre øyet hans hadde en annen farge enn det høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer