HEDRET: Jeanette og Grete Roede hedret Ellen Hoel for innsatsen for å gå ned i vekt tidligere i år. Konsulent Maiken Ostermann fikk også velfortjent skryt for innsatsen med å hjelpe henne. Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR
HEDRET: Jeanette og Grete Roede hedret Ellen Hoel for innsatsen for å gå ned i vekt tidligere i år. Konsulent Maiken Ostermann fikk også velfortjent skryt for innsatsen med å hjelpe henne. Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØRVis mer

Ellen ble 40 kilo lettere ved å slanke seg 100 gram om dagen

Med mat og trening ble Ellen 100 gram lettere hver eneste dag - i ett helt år. Det reduserte vekten hennes fra 113 til 73 kilo.

SEOGHØR.NO: En ny start! Ellen Hoel (49) fra Oslo hatet synet av badevekten, som på det meste viste 113 kilo.

Drømmen var et lettere liv, samtidig som hun var bekymret for helsen og mulige livsstilssykdommer.

– Jeg hadde avtalt tid for slankeoperasjon, men trakk meg i siste øyeblikk. I stedet bestemte jeg meg for å følge alle råd jeg fikk om mat og mosjon. I dag angrer jeg ikke på at jeg ga Grete Roede en siste sjanse, sier Ellen.

LYKKELIG MORMOR: Ellen ser store fordeler ved å være 40 kilo lettere. Hun gleder seg over å ha overskudd til å være en aktiv mormor for barnebarnet Fiona.
# Foto: MORTEN EIK/SE OG HØR
LYKKELIG MORMOR: Ellen ser store fordeler ved å være 40 kilo lettere. Hun gleder seg over å ha overskudd til å være en aktiv mormor for barnebarnet Fiona. # Foto: MORTEN EIK/SE OG HØR Vis mer

Hedret

Ektemannen Lars Hoel (49) ledet an heiagjengen. Ellen fikk også full støtte fra resten av familien, venner og kursleder.

– Oppmuntring underveis er utrolig viktig, understreker Ellen.

Hun gledet seg over hver kilo som forsvant, og trives i dag med en vekt på 73 kilo.

ET TUNGT LIV: Firebarnsmor Ellen Hoel fra Oslo er glad hun satset alt på drømmen om et lettere liv, og droppet den planlagte slankeoperasjonen til fordel for mosjon.  Foto: PRIVAT/SE OG HØR
ET TUNGT LIV: Firebarnsmor Ellen Hoel fra Oslo er glad hun satset alt på drømmen om et lettere liv, og droppet den planlagte slankeoperasjonen til fordel for mosjon. Foto: PRIVAT/SE OG HØR Vis mer

Livsstilsendringene gjorde at hun i gjennomsnitt ble 100 gram lettere hver dag. I løpet av et år blir det mange kilo!

Ellen var ikke til å kjenne igjen fra før-bildene da Jeanette Roede tidligere i år hedret henne som årets fylkesslanker i Oslo.

– Noe av det viktigste jeg har lært det siste året er at det ikke hjelper å spise sunt og riktig hvis porsjonene er for store, forteller 49-åringen.

Herlig bivirkning. 

Ellens største utfordring er å holde vekten.

– Jeg veier meg regelmessig, og har satt meg en maksvekt jeg ikke engang skal nærme meg. Det gjelder å holde fokus, hver dag. Og ikke minst må jeg huske på at det bare er lørdag én gang i uken, sier hun.

To andre råd til deg som vil lykkes er:

Kom deg først helt i mål på kurs, ikke tenk at resten tar du selv!

Ta en dag av gangen og gjør den så riktig som mulig!

ÅRETS SLANKER: Ellen Hoel var fornøyd da Jeanette Roede hedret henne med blomster og diplom som årets fylkesslanker i Oslo.
 Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR
ÅRETS SLANKER: Ellen Hoel var fornøyd da Jeanette Roede hedret henne med blomster og diplom som årets fylkesslanker i Oslo. Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR Vis mer

Ellen er glad hun brettet opp ermene.

– Det finnes ingen raske løsninger!

Hun gleder seg til å dele sine erfaringer med andre, og starter selv opp som kursleder for Grete Roede i januar.

– Men jeg kommer til å advare om at også et Grete Roede-kurs har sine bivirkninger. I mitt tilfelle handler det om en nyforelsket partner, etter 18 års ekteskap, ler Ellen.

Bestemor.

49-åringen sprudler av livslyst og energi. Hun nyter følelsen av å ha overskudd til å gjøre alt hun har lyst til.

– Det var fantastisk å bli mor, men det er enda bedre å bli bestemor. Jeg gleder meg allerede til å ta Fiona med på lange trilleturer, smiler Ellen fornøyd.