50 KILO LETTERE: To år, 500 treningstimer og 50 kilo skiller disse to bildene av Mette Myre fra Askim. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR
50 KILO LETTERE: To år, 500 treningstimer og 50 kilo skiller disse to bildene av Mette Myre fra Askim. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØRVis mer

Droppet husarbeidet - gikk ned 50 kg

Da Mette fra Askim veide 122 kilo, tok ektemannen over husarbeidet. To år senere er hun ikke til å kjenne igjen.

SEOGHØR.NO: Kjærlighet er å la kona få egentid til å trene.

ET NYTT LIV: Mette har vondt for å tro at det bare er to år siden hun knapt orket å henge med når familien gikk på tur. I dag elsker hun  å løpe tur i nabolaget. Foto: Privat
ET NYTT LIV: Mette har vondt for å tro at det bare er to år siden hun knapt orket å henge med når familien gikk på tur. I dag elsker hun å løpe tur i nabolaget. Foto: Privat Vis mer

Mette Myre (45) fra Askim er storfornøyd når hun løper forbi gamle venner som ikke kjenner henne igjen. Livet som overvektig er for lengst historie, firebarnsmoren er blitt fullstendig hektet på sin daglige treningsdose.

Ektemannen Reidar (51) er også fornøyd. Etter 23 års ekteskap har han fått en helt ny kone. Med sine 72 kilo veier hun i dag mindre enn da de giftet seg.

- Det er helt fantastisk. Mette har vist en selvkontroll som bare er helt utrolig. Selv på 17. mai løp hun en lang tur før hun gikk i barnetoget, skryter ektemannen, som ikke har angret et sekund på at familien endret på oppgavene hjemme.

Spiste mindre.

Sommeren 2012 veide Mette 122 kilo. Kosestunder med mye mat og kvalitetstid på sofaen var mer regel enn unntak.

HOPP OG SPRETT: PT Eirik Pedersen er fornøyd med Mettes innsats på treningssenteret. FOTO: SVEND AAGE MADSEN
HOPP OG SPRETT: PT Eirik Pedersen er fornøyd med Mettes innsats på treningssenteret. FOTO: SVEND AAGE MADSEN Vis mer

Mette var ofte utslitt etter en lang arbeidsdag som studieinspektør ved Finstad skole i Ski. Hun følte seg «førti, feit og fæl».

Les også : Halverte vekta med jernkuler

På Family Sport Center i Askim fant 45-åringen først treningsgleden på spinning-sykkelen.

- Jeg bestemte meg for å spise mindre og sunnere. Nå var det ikke lenger min oppgave å spise halve pizzaen og hele sjokoladen. En liten bit var nok.

Et nytt mål.

Ett år etter at hun endret livsstil var Mette 30 kilo lettere. Hun venter på å fjerne overflødig hud på Statens regning.

 VELTRENT: Mette løfter vekter som er tyngre enn de 50 kiloene hun har slanket bort. Her med sin personlige trener Eirik  Pedersen. FOTO: SVEND AAGE MADSEN
VELTRENT: Mette løfter vekter som er tyngre enn de 50 kiloene hun har slanket bort. Her med sin personlige trener Eirik Pedersen. FOTO: SVEND AAGE MADSEN Vis mer

Med ny kropp som mål, bestemte 45-åringen seg for å gå ned ytterligere noen kilo. I dag veier hun under 70 kilo. 50 kilo overvekt er historie.

Personlig trener Eirik Pedersen (20) karakteriserer Mette som et prakteksemplar av en kunde, alltid topp motivert og bestemt på å yte ekstra under harde treningsøkter.

Les også : Tor-Arne har slanket bort ett tonn fett!

- I utgangspunktet fryktet jeg at det skulle være litt kleint at jeg som voksen dame leide meg en kjekk ung trener i 20-årene. Men det har gått over all forventning, sier Mette.

- Vekttap handler først og fremst om å spise riktig, og om aktivitet, sier Eirik.

Et kjapt overslag fra Mettes side ender på et det ligger ca 500 timers trening mellom bildet som ble tatt av henne sommeren 2012, og de nye bildene seher.no viser i denne artikkelen.

- I gjennomsnitt trente jeg fem ganger i uken det første året, trre ganger det neste halve året, mens det etter jul er blitt opp til seks ganger i uken. Mye som PT-timer med Eirik, sier hun fornøyd.

Hun har fått mange positive tilbakemeldinger etter at Se og Hør fortalte nyheten om hennes fantastiske kamp mot kiloene.

Topptur.

Emely (21), Julie (19), Aurora (17) og Jannicke (9) har sammen med pappa Reidar tatt ansvar hjemme, slik at mor skal få mest mulig egentid.

HEIAGJENGEN: Familien hyller mammas livsstilsendring. Her løftes hun av datteren Jannicke, ektemannen Reidar, vordende svigersønn Ole Henrik Amundsen og døtrene Julie og Aurora. FOTO: SVEND AAGE MADSEN
HEIAGJENGEN: Familien hyller mammas livsstilsendring. Her løftes hun av datteren Jannicke, ektemannen Reidar, vordende svigersønn Ole Henrik Amundsen og døtrene Julie og Aurora. FOTO: SVEND AAGE MADSEN Vis mer

- Mamma orker mye mer enn hun gjorde før. Jeg løper fortere enn henne, men hun er mye mer utholdende enn meg, sier Jannicke.

- Det har vært helt avgjørende at mann og barn har tatt så mye ansvar hjemme! Støtten fra Reidar har betydd mye - he is my rock! Det har også vært helt avgjørende at storesøstrene har stilt opp for lillesøster; hentet på Sfo, gjort lekser, og lekt med henne.

Les også : 67 kilo lettere på 17 måneder

 I fjor løp Mette 5 km under KK-mila. I år skal hun løpe dobbelt så langt. Og det store målet i år er utsikten fra fjelltoppen Rødalshøa ved Tynset.

 - I 23 år har jeg sett fjellet fra kjøkkenvinduet. Nå er jeg endelig i form til å ta den lange ruten helt til topps, sier Mette.