Savnet i 22 år:

Dro til tannlegen - kom aldri tilbake

Politiet lokker med millionbeløp til den som kan oppklare mysteriet.

GÅTE: 22 år seinere vites det fortsatt ikke hva som skjedde med tenåringen. Foto: Victoria-politiet
GÅTE: 22 år seinere vites det fortsatt ikke hva som skjedde med tenåringen. Foto: Victoria-politiet Vis mer
Publisert

Cherie Westell har vært savnet i 22 år. Den 15 år gamle jenta ble sist sett utenfor tannlegekontoret i Melbourne 12. desember i år 2000.

Etter tannlegetimen ringte hun hjem fra en telefonkiosk. Westell ga beskjed om at hun skulle ta toget hjem til Ringwood.

DOKUMENTAR: Historien om det rystende drapet på journalist Kim Wall har blitt til Netflix-dokumentar. Video: Netflix Vis mer

Siden har hun vært sporløst borte.

Nylig kunngjorde Victoria-politiet at de vil belønne den eller de som kommer med informasjon som kan løse forsvinningsgåten, med hele én million ausralske dollar.

Beløpet tilsvarer over 6,5 millioner kroner.

Ifølge nyhetsnettstedet ABC News, tok det hele fem dager før tenåringen ble meldt savnet.

- Noen vet hva som skjedde

Westell hadde bodd hos fostermoren Frances siden hun var fem år gammel.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far. Nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

15-åringen hadde flyttet ut av fosterhjemmet og var under statens omsorg da hun forsvant.

I FOSTERHJEM: Fra femårsalderen bodde Cherie Westell i fosterhjem. Da hun forsvant var hun under statens omsorg. Foto: Victoria-politiet
I FOSTERHJEM: Fra femårsalderen bodde Cherie Westell i fosterhjem. Da hun forsvant var hun under statens omsorg. Foto: Victoria-politiet Vis mer

Likevel hadde Frances og tenåringen regelmessig kontakt. Ifølge den tidligere fosterfamilien, ville aldri Westell forsvunnet av fri vilje.

- Hun var bare en vanlig jente med noen ting som skjedde i livet, men det er ikke derfor hun forsvant. Noen der ute vet nøyaktig hva som skjedde med Cherie, eller har informasjon som kan hjelpe oss, sier fostersøstera Marg.

Står på bar bakke

Selv om fostermoren forsøkte å gå til politiet flere ganger, var det ifølge det australske nyhetsnettstedet bare et biologisk familiemedlem som kunne melde jenta savnet.

Det tok derfor fem hele dager før politiet i det hele tatt så etter 15 år gamle Cherie Westell.

FORSVANT: Cherie Westell drømte om å bli politibetjent. I disse dager har hun vært savnet i nøyaktig 22 år. Foto: Victoria-politiet
FORSVANT: Cherie Westell drømte om å bli politibetjent. I disse dager har hun vært savnet i nøyaktig 22 år. Foto: Victoria-politiet Vis mer

Tre år etter forsvinningen konkluderte politiet med at tenåringen trolig var død. Politiet tror hun ble utsatt for noe kriminelt.

Ifølge ABC News har en rekke vitner blitt avhørt gjennom årenes løp. Likevel står politiet på bar bakke.

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Video: ABC/«20/20» Vis mer

- Vi skal finne deg

Nå håper de altså at millionbeløpet kan lokke frem sannheten.

- Vi tror det er folk der ut som har informasjon om hvem som er ansvarlig for Cheries forsvinning. Vi oppfordrer dem til å gjøre det rette. Stå frem og snakk med oss, sier fungerende politiinspektør Tony Combridge fra politiet.

Han påpeker at det viktigste er å bringe jenta hjem og gi familien etterlengtede svar. Til News.com.au sier han at han ikke tror personen som er ansvarlig for jentas død, var noen hun kjente.

Han kaller det et «worst case-scenario».

DRAP: Eva B. Ragde fikk sin egen TV-serie «Eva - bak sperringene». Video: Discovery+ Vis mer

Combridge håper og tror at personer som visste noe for 22 år siden - men som ikke turte å stå fram - kanskje har endret mening.

- Dersom du er ansvarlig, så kommer vi. Noen kommer til å snakke med oss - og vi skal finne deg, sier politiinspektøren.

LES OGSÅ: Røper sannheten bak sjokkbildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer