Ble frikjent:

Drepte Tinder-date etter sjokkavsløring

Isimemen David Etute (19) sier han følte et voldsomt sinne da den 21 år gamle kvinnen viste seg å være en mann på 40.

FRIFUNNET: Isimemen David Etute jubler etter frifinnelsen. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP
FRIFUNNET: Isimemen David Etute jubler etter frifinnelsen. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP Vis mer
Publisert

På vårparten i fjor sveipet Isimemen David Etute (19) fra Blacksburg i Virginia på datingappen Tinder og matchet med profilen til 21 år gamle «Angie Renee».

I april 2021 avtalte de å møtes og Etute dro til kvinnens leilighet sammen med Da'Shawn Elder - en lagkameraten fra fotballaget Virginia Tech.

Da de ankom «Angies» hjem var leiligheten mørklagt og den 21 år gamle kvinnen forsøkte å skjule ansiktet sitt. Elder har senere uttalt at han oppfattet det hele som merkelig. Det endte derfor med at begge kompisene forlot leiligheten, skriver ESPN.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Oralsex

Kort tid senere returnerte likevel Etute alene og møtet endte med at «Angie» utførte oralsex på ham. Den da 18 år gamle mannen skal også ha fått en gave av kvinnen verdt 50 amerikanske dollar.

Da han forlot leiligheten var han sikker på at det var en dame han hadde vært intim med. Dette trodde han helt frem til lagkameratene hans begynte å tulle med at «Angie Renee» kunne ha vært en mann.

Måneden etter fikk en annen lagkamerat ved navn Jalen Hampton match med den samme kvinnen. Han dro for å møte henne, men har uttalt at han følte seg ukomfortabel og valgte å dra hjem igjen.

Etutes forsvarer Jimmy Turk viser frem Tinder-profilen til «Angie Renee». Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP
Etutes forsvarer Jimmy Turk viser frem Tinder-profilen til «Angie Renee». Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP Vis mer

Ville konfrontere

Etute og Hampton, sammen med en tredje lagkamerat, bestemte seg 31 mai 2021 for å besøke «Angie». De ønsket å finne ut om hun faktisk var den hun utga seg for å være.

Det var bare Etute som gikk inn i leiligheten.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far, nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

Etute har forklart at hjemmet var mørk og at han måtte bruke lommelykten på mobiltelefonen for å finne frem.

Han oppdaget 40 år gamle Jerry Smith liggende på sengen.

«Etute har i avhør forklart at Smith tok tak i genitaliene hans før han rakk å konfrontere ham. Etute skal da ha slått mannen i ansiktet.

Han skal så ha trodd at Smith strakte seg etter et våpen under sengen, noe som førte til at han slo Smith med knyttet neve gjentatte ganger», skriver ESPN.

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Video: ABC/«20/20» Vis mer

1. juni ble Etute tatt inn til avhør av politiet og senere tiltalt for forsettlig drap. Tenåringens forsvarer Jimmy Turk har hele veien hevdet klienten handlet i nødverge.

Det ble aldri funnet noe skytevåpen i Smiths leilighet, men politiet rapporterte å ha funnet en kniv mellom madrassen og fjærene. Etute ble 9. juni kausjonert ut av varetekt og pålagt husarrest, samt målsøker rundt ankelen, frem til rettssaken i år.

KNIVEN: Politiet fant en kniv under madrassen til Jerry Smith. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP
KNIVEN: Politiet fant en kniv under madrassen til Jerry Smith. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP Vis mer

Ble frikjent

Under rettssaken som startet i forrige uke, forklarte Etute at han følte et «voldsomt sinne» da han fant ut at «Angie Renee» egentlig var en 40 år gammel mann.

Videre sa den nå 19 år gamle tenåringen at han slo Smith fem ganger og tråkket ham i ansiktet for å få et forsprang på vei ut av leiligheten. Ifølge ham selv var mannen fortsatt i live da han forlot soverommet.

AKTOR: Patrick Jensen for påtalemyndigheten. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP
AKTOR: Patrick Jensen for påtalemyndigheten. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP Vis mer

Aktor Patrick Jensen, som jobber for påtalemyndigheten, argumenterte mot at Etute handlet i nødverge. Han hevdet at Smith, etter å ha falt ned på gulvet, på ingen måte var i stand til å nå et eventuelt våpen.

- Han kunne aldri ha nådd en pistol fra den posisjonen, sa Jensen under rettssaken.

Etter den tre dager lange rettssaken brukte juryen tre timer på å frifinne 19 år gamle Isimemen Etute fredag 27. mai. Bare sekunder etter at frifinnelsen ble lest opp, forlot Smiths familie rettssalen.

LETTET: Isimemen David Etute tar seg til hodet etter frifinnelsen. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP
LETTET: Isimemen David Etute tar seg til hodet etter frifinnelsen. Foto: Matt Gentry/The Roanoke Times via AP Vis mer

Forsvareren Jimmy Turk, som har en 36 år lang fartstid i yrket, sa til pressen at Etutes frifinnelse var hans hittil stolteste øyeblikk hittil i karrieren.

- Jeg er ikke sjokkert, for det var den eneste rette avgjørelsen av juryen. Men man er alltid bekymret for om man har klart å overbevise tolv personer. Det er bestandig nervepirrende. Jeg er takknemlig overfor juryen, som gjorde det eneste rette, sa Turk til avisen The Roanoke Times.

MODENA: Amanda Knox var tilbake i Italia for første gang siden hun ble frikjent for drapet på sin venninne, Meredith Kercher. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: Leiemorder drepte feil søster

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer