Jean-Claude Romand

Drepte familien for å skjule livsløgnen

Etter å ha surret seg inn i løgner så omfattende at det ble umulig for ham å komme ut av dem, skjøt og drepte Jean-Claude Romand sin kone, sine to barn og sine foreldre.

LØGNAKTIG MORDER: Franskmannen Jean-Claude Romand i retten. Foto: Phillippe Desmazes / AFP / NTB
LØGNAKTIG MORDER: Franskmannen Jean-Claude Romand i retten. Foto: Phillippe Desmazes / AFP / NTB Vis mer
Publisert

En dag i januar 1993 fikk brannvesenet melding om en brann i byen Prévessin-Moëns ved den fransk-sveitsiske grensen. Det var tidlig om morgenen, men noen veiarbeidere hadde oppdaget brannen. I huset fant man spor etter en tragedie.

Barna i familien var blitt skutt og drept, kona slått i hjel. Ektemannen og faren til barna, Jean-Claude Romand, hadde overlevd brannen, men var fullstendig utslått etter å ha tatt sovetabletter.

Omstendighetene var så klart graverende for ham, men Jean-Claude Romand nektet for å ha hatt noe med drapene å gjøre. Men da både foreldrene hans og hunden deres også ble funnet drept i sitt hjem, ble tilfeldighetene for mange. Det var Jean-Claude som hadde drept dem alle.

Noen forklaring kunne han ikke gi, men alt skulle komme for en dag. Årsaken til drapene skulle ikke bare sjokkere en hel verden, men også fascinere.

For hva kunne få en, i hvert fall tilsynelatende, fremgangsrik forsker og lykkelig familiefar til å begå en slik avskyelig forbrytelse? Og det mot dem som sto ham aller nærest?

Levde på løgner

Svaret lå kanskje i «tilsynelatende». Da man begynte å nøste i Jean-Claudes liv, skulle det vise seg at forskjellen mellom virkelighet og fasade var svimlende stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.