Dramatisk fødsel etter slankeoperasjonen

- Våre liv hang i en tynn tråd.

FAMILIEN: Ellen Marie og Ola tar ikke sjansen på å få flere barn. De priser seg lykkelig over at det er gått så bra med Krister og Eva Kristine, som begge er født før termin. Foto: Svend Aage Madsen
FAMILIEN: Ellen Marie og Ola tar ikke sjansen på å få flere barn. De priser seg lykkelig over at det er gått så bra med Krister og Eva Kristine, som begge er født før termin. Foto: Svend Aage Madsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen av de største miraklene i verden er ganske små, og ett av dem heter Krister Vea.

Han bor i Moelv i Ringsaker, og så dagens lys lenge før mamma Ellen Marie (37) og Ola Johan Vea (39) hadde forventet å bli kjent med ham.

Mor utviklet nemlig en form for svangerskapsforgiftning som innebærer høy risiko for alvorlige komplikasjoner hos mor og foster, såkalt HELLP syndrom.

- Det førte til at mine indre organer var i ferd med å kollapse. Babyen som vokste i magen min, måtte ut så fort som mulig. Dermed kom Krister til verden 12 uker før termin, forteller Ellen Marie.

Faretruende

Hun og Ola Johan har vært kjærester siden 2006, men drømmen om å bli foreldre lot vente på seg.

Den 165 cm høye kvinnen hadde nemlig en vekt som faretruende nærmet seg 100 kilo i tillegg til polycystisk ovarie-syndrom - som kjennetegnes av at hormonene i kroppen er i ubalanse. Dette fører til at eggcellene i eggstokkene ikke får modnet skikkelig, men blir til væskefylte hulrom (cyster) og eggløsningen uteblir.

- Til tross for et skyhøyt blodtrykk fikk jeg gjennomført en gastric sleeve-operasjon ved sykehuset på Gjøvik, sier 37-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer