Døden nær av et lite batteri

Et batteri på størrelse med en femkroning holdt på å koste lille Elsie-Rose livet.

LYKKELIG: Kirsty Duffy blir helt skjelven ved tanken på at hun holdt på å miste datteren sin. I dag løper hun rundt og leker som før. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIG: Kirsty Duffy blir helt skjelven ved tanken på at hun holdt på å miste datteren sin. I dag løper hun rundt og leker som før. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lille Elsie-Rose (2) hadde hatt magetrøbbel i flere måneder, uten at noen klarte å finne ut hvorfor. Etter hvert ble problemene så store at mamma Kirsty Duffy (29) fikk mast seg til en sykehusundersøkelse av datteren.

– Elsie sa ofte at hun var dårlig. Men kvelden før undersøkelsen ble alt så mye verre.

– Hun var kvalm, og hadde store smerter. Jeg ante ikke hva som egentlig hadde skjedd, forteller Kirsty fra Barnsley til Daily Mail.

ETSET HULL: Her er røntgenbildet som gjorde at legene oppdaget batteriet (innringet). Det satt fast i toåringens spiserør, hvor det etset et stadig større hull. Foto: NTB Scanpix
ETSET HULL: Her er røntgenbildet som gjorde at legene oppdaget batteriet (innringet). Det satt fast i toåringens spiserør, hvor det etset et stadig større hull. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etset hull

Den 29. august 2019 dro de på sykehuset som planlagt, og legene tok rutinemessig røntgen av den lille jenta.

På bildene oppdaget de noe de først trodde var en mynt. Men det viste seg å være langt verre – det var et knappcellebatteri som hadde satt seg fast nederst i spiserøret.

Hasteoperert

Der satt det bom fast, og hadde etset hull i toåringens spiserør. Den vesle jenta ble i all hast fraktet til et større sykehus i Leeds for en akuttoperasjon.

– Legene sa at sjansen for at Elsie-Rose ville overleve var minimal. De ba meg gi henne et siste kyss før de trillet henne inn på operasjonsbordet, forteller alenemoren.

- Grusomt

Til alt hell klarte legene å fjerne batteriet uten å gjøre mer skade på jentas spiserør eller andre indre organer.

Det viste seg at hun hadde svelget batteriet bare et snaut døgn i forveien – og at den lille jentas opprinnelige mageproblemer skyldes mat hun ikke tålte.

Hadde ikke moren hatt en avtale på sykehuset akkurat denne dagen, hadde det ikke blitt oppdaget før det var for sent.

– Jeg holdt på å miste den lille jenta mi. Det er grusomt å tenke på, sier Kirsty til Daily Mail.

UTSLÅTT: Her er Elsie-Rose rett etter operasjonen. Hun lå på intensivavdelingen i fem døgn. Foto: NTB Scanpix
UTSLÅTT: Her er Elsie-Rose rett etter operasjonen. Hun lå på intensivavdelingen i fem døgn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter fem dager på intensivavdelingen kunne toåringen få dra hjem med moren sin. Først da fikk Kirsty en kraftig sorgreaksjon.

Pass på!

Hun har ingen anelse om hvor batteriet kom fra, eller hvordan datteren hadde fått tak i det. Men nå er hun ytterst forsiktig med alle leker som har batteri i seg.

Kirsty oppfordrer nå alle andre småbarnsforeldre til å undersøke alle leker med batteri, og påse at de er dekket til med et fastskrudd lokk.

– Hvis ikke må de fjernes, sier Kirsty – overlykkelig om at datteren nå er helt frisk igjen.

LES OGSÅ: Arrestert for vold på valentinsdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer