Superior Mesenteric Artery syndrome (SMAS):

Døde timer før operasjonen

Nicolette Baker (36) led av en svært sjelden tilstand som gjør det «ekstremt smertefullt» å spise. Hun døde bare timer før hun skulle opereres for lidelsen.

VEIDE 20 KILO: Nicolette Baker (36) led av en sjelden tilstand som gjør det ekstremt smertefullt å spise. Forrige uke døde hun i Tyskland, mens hun ventet på en operasjon. Foto: SWNS / NTB
VEIDE 20 KILO: Nicolette Baker (36) led av en sjelden tilstand som gjør det ekstremt smertefullt å spise. Forrige uke døde hun i Tyskland, mens hun ventet på en operasjon. Foto: SWNS / NTB Vis mer
Publisert

Nicolette Baker (36) fra Cornwall i Storbritannia led av en veldig sjelden sykdom som gjorde det «ekstremt smertefullt» for henne å spise.

Hun veide bare 20 kilo og var i en livstruende tilstand, ifølge ITV.

- Jeg har en utrolig sjelden tilstand, og fordi bare 0,013 prosent av befolkningen har den, ble det ikke oppdaget i min barndom, skrev Nicolette selv på GoFundMe.

Døde like før operasjonen

Tidligere i år startet Nicolette en GoFundMe-innsamling for å finansiere en operasjon som skulle gjennomføres i Tyskland.

Historien hennes ble spredt over hele verden, og det ble samlet inn nesten 1,2 millioner kroner, ifølge lokalavisen Cornwall Live.

Operasjonen skulle gjennomføres forrige uke.

Men slik gikk det altså ikke. Nicolette gikk bort i forrige uke mens hun var i Tyskland og ventet på operasjonen.

Mange av hennes venner og støttespillere er knust som følge av nyhetene, ettersom hun den siste måneden var full av håp for fremtiden, skriver lokalavisen.

- Hjerteskjærende

Hennes gamle lærer James Kitto organiserte en auksjon sammen med en tidligere klassekamerat av Nicolette, Mark Pollard. De sier at de er sjokkerte over nyheten om Nicolettes død.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer