Døde i skrekkulykke

Mistet livet i en tragisk ulykke i de italienske alpene.

MISTET LIVET: Dylan Morris Roberts (33) mistet livet under et basehopp i Italia fredag forrige uke. Bildet er tatt i forbindelse med et tidligere hopp. Foto: Facebook
MISTET LIVET: Dylan Morris Roberts (33) mistet livet under et basehopp i Italia fredag forrige uke. Bildet er tatt i forbindelse med et tidligere hopp. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

Sammen med en gruppe på fem venner, hadde briten Dylan Morris Roberts (33) begitt seg opp til det populære turområdet Monte Brento i regionen Trentino nord i Italia før helgen.

Målet for turen var en mer enn 800 meter høy klippe hvor det er populært å hoppe med fallskjerm fra et punkt som kalles «Gratulerer med dagen» på folkemunne.

Men like etter at Roberts hadde kastet seg utfor klippen, var tragedien et faktum.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Fallskjermen kan ha sviktet

Mens vennene så på, tok Roberts sats og hoppet utfor klippen. Men etter at han hadde falt 200 meter, ble reisefølget skrekkslagne vitner til at Roberts traff klippeveggen.

Da fjellredningsmannskapene kom frem til ulykkesstedet, fant de briten, død. Det ble først antatt at Roberts kunne ha feilberegnet selve hoppet. Men nå melder blant annet The Independent at fallskjermen sviktet og derfor ikke åpnet seg.

Det britiske utenriksdepartementet uttaler at de bistår Roberts’ familie og er i kontakt med de lokale myndighetene i Italia.

ORDLØS: Skuespiller Alec Baldwin får vite at kollega og filmfotograf Halyna Hutchins har omkommet etter å ha blitt truffet av et skudd fra en rekvisittpistol avfyrt av Baldwin selv på filmsettet i filmen «Rust» i fjor høst. Video: Santa Fe Police Departement Vis mer

Lykkelige minner

Som utdannet fallskjerminstruktør jobbet Roberts ved British Parachute School, med base i Langar i Nottinghamshire.

«Noen av de lykkeligste minnene jeg har, er å lære folk å hoppe i fallskjerm og se hvordan de lykkelige smilene stråler fra ansiktene deres», skrev han på Facebook-siden sin i september 2018.

Roberts hadde samtidig et bankende hjerte for basehopping.

Store norske leksikon beskriver basehopping som en ekstremsport som innebærer å hoppe fra faste gjenstander som bruer, bygninger og klipper. For å kunne lande trygt nede på bakken, benyttes det fallskjerm.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjernen Kobe Bryants liv. Halvannet år etter sto han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

På 1990-tallet ble basehopping forbudt i Norge som en følge av flere dødsulykker. I 2000 ble basehopping gjort lovlig igjen, men det var først etter det ble innført strenge sikkerhetsforskrifter. Kravet til utstyret ble også hevet.

Omkom i Mount Cimone

Dagen før Roberts mistet livet, døde en annen fallskjermhopper under liknende omstendigheter i de italienske alpene.

Torsdag morgen omkom australieren Matthew Glen Munting (35) etter å ha truffet en kløft utenfor Mount Cimone, det høyeste fjellet i de nordlige alpene.

Munting blir ifølge The Independent beskrevet som en av verdens mest erfarne basehoppere. Han skal ha jobbet som basehoppinstruktør på det tidspunktet han døde.

Ifølge Store norske leksikon har mer enn 40 basehoppere mistet livet i Norge. På verdensbasis er det totale antallet på flere hundre mennesker.

LES OGSÅ: Funnet død måneder etter han ble pappa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer