Anne-Elisabeth Hagen:

- Det vanskeligste er at hun ikke er her

Det er fem år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra hjemmet sitt. Fortsatt leter politiet etter svar.

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra hjemmet sitt i Lørenskog for fem år siden. Hun er fortsatt ikke funnet. Foto: AFT/Politiet
FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra hjemmet sitt i Lørenskog for fem år siden. Hun er fortsatt ikke funnet. Foto: AFT/Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

31. Oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen sporløst fra hjemmet sitt i Lørenskog. Det var ektemannen Tom Hagen (73) som selv ringte og varslet politiet om forsvinningen.

Da han kom hjem den dagen, fant han konas eiendeler og et trusselbrev i gangen.

I brevet sto det at hun var blitt kidnappet, og for å få henne tilbake i live, måtte ektemannen betale ni millioner euro i kryptovaluta.

Fem år etter forsvinningen, har tre menn status som siktet i saken. I 2019 kunne også politiet bekrefte at de nå hadde market forsvinningen som et uoppklart drap - dette til tross for at hun enda ikke er funnet, verken levende eller død.

Både etterforskere, politi og pårørende stiller seg de samme spørsmålene;

Hva har skjedd med henne - og hvor ble hun av?

LØRENSKOG-SAKEN BLIR SERIE: 14. september er det premiere på Netflix-serien «Forsvinningen», som tar for seg forsvinningen av Anne Elisabeth Hagen i 2018. Video: Netflix Vis mer

Nekter straffskyld

Mye har vært skrevet om forsvinningen, men det mørke mysteriet er fremdeles ikke løst, selv om det har vært en storstilt etterforskning siden hun ble borte for fem år siden.

Anne Elisabeth Hagen har vært gift med finansmann og milliardær Tom Hagen (73) siden 1970. Han ble raskt en av de hovedmistenkte i saken.

MISTENKT: Investor og finansmann Tom Hagen er fortsatt mistenkt i den profilerte forsvinningssaken. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB
MISTENKT: Investor og finansmann Tom Hagen er fortsatt mistenkt i den profilerte forsvinningssaken. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB Vis mer

Det tok heller ikke lang tid før ektemannen ble avhørt i saken, og flere undret seg over om han hadde hatt en finger med i spillet hva gjaldt konas plutselige forsvinning.

Han har gjentatte ganger bedyret sin uskyld.

I 2020 ble han imidlertid arrestert av politiet, siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone.

Politiet uttalte da at de ønsket å varetektsfengsle Hagen, men lagmannsretten løslot han, ettersom flertallet av dommerne mente bevisene mot Hagen, ikke holdt til å varetektsfengsle ham.

I 2019 endret også politiet sin hovedhypotese i den svært profilerte forsvinningssaken. Frem til dette tidspunktet mistenkte politiet at hun kunne ha vært bortført, men endret dette til at hun trolig var drept.

Michael Winger forteller hva han mener har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen. Reporter: Lina Hekkli. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NRK. Les hele saken her: https://www.seher.no/kjendis/drept-etter-pengekrangel/78845813 Vis mer

Da hovedhypotesen endret seg, gjorde motivet det samme.

Politiet har enda til gode å uttale seg om hva de mener er motivet for drapet, men etter det NRK erfarer, var politiets hovedteori at Anne-Elisabeth Hagen ble drept som følge av ekteskapelige problemer.

Ifølge NRK skal politiet nå gå etter teorien om at Anne-Elisabeth Hagen ble drept før hun ble fraktet bort fra huset i Lørenskog i 2018.

GIIFT: Anne-Elisabeth Hagen og Tom Hagen har vært gift siden 1970. Foto: Privat/Dagbladet
GIIFT: Anne-Elisabeth Hagen og Tom Hagen har vært gift siden 1970. Foto: Privat/Dagbladet Vis mer

- Hun er ikke her

Etter pågripelsen og løslatelsen av Tom Hagen på vårparten i 2020, stilte 73-åringen opp i et eksklusivt intervju med NRK den påfølgende høsten.

Der nektet han straffskyld, og fortalte i detalj om hvordan hendelsesforløpet var for hans vedkommende.

Han innrømmer også at det vanskeligste med det hele, er at kona fortsatt er borte.

- Det har vært to vanskelige år. Tomhet er et fælt ord som man ikke skjønner før det er der. Det inneholder nesten alt. Vi er gamle mennesker, men ord som kjærlighet er fortsatt vidtomfavnende som du bør smake på iblant for at det skal bli et liv. Det vanskeligste er at hun ikke er her, kunne en tydelig preget Hagen fortelle til NRKs reporter.

Fortsatt ikke gjort rede for

Fem år etter, står norgeshistorien kanskje største drapsgåte fremdeles uløst. Tom Hagen har fortsatt drapstiltalen hengende over seg - så vel som de to andre politiet har fattet interesse for. Enda en mann var mistenkt i saken, men denne siktelsen har siden frafalt.

Det er gjort 700 avhør i saken. Titusenvis av tips. Men hun er fortsatt ikke gjort rede for.

Om vi noensinne kommer til å finne ut av hva som har skjedd med den 67-år gamle kvinnen, vites ikke. Men det hindrer slett ikke folk i å fortsette å lete, søke og grave etter svar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer