Se og Hørs redaktør - tjukkeste mann i Himalaya:

- De sa jeg ikke ville klare det, så jeg dro

– På 1990-tallet var jeg og kona på 5416 meters høyde i Himalaya-fjellene. I høst ville jeg tilbake. Men jeg veide nesten 160 kilo.

SAMMEN IGJEN: I høst
vandret Ash
Bahador
og jeg i
fjellene i 9–10 timer
hver dag for å
klare å nå toppen.
I 1993 gjorde
vi det
samme,
da var Ash
en fattig gutt uten
sko som skulle
hjelpe meg over
fjellen. Foto: Privat
SAMMEN IGJEN: I høst vandret Ash Bahador og jeg i fjellene i 9–10 timer hver dag for å klare å nå toppen. I 1993 gjorde vi det samme, da var Ash en fattig gutt uten sko som skulle hjelpe meg over fjellen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Overvektig. For over ett år siden kom familie, venner og kolleger og sa til meg: – Ulf, nå er du blitt for tjukk. Vi er engstelige for helsa di. Vektnålen pekte på over 170 kilo. – Ulf, husk at dette ikke bare handler om deg. Du har kone og tre barn.

Helseproblem. Tidligere i år ble jeg spurt om å ta over som ansvarlig redaktør i Se og Hør. I den anledning fortalte jeg om mine utfordringer. Som lørdagsgjest i Dagsrevyen og i et portrettintervju i Dagsavisen, var jeg åpen om det tabubelagte helseproblemet. Siden den gangen har jeg mottatt mange støttende ord fra leserne.

Ville tilbake. For å motivere meg til aktivitet, brukte mine venner Himalaya som utfordring. Seks av dem skulle ta seg fri en måned og bli med på turen, hvis jeg begynte å trene. I 1993 hadde jeg gått over fjelltoppen Thorangla Pass i Himalaya med min kone. Den gangen møtte jeg en fattig gutt på risåkeren, som ble en god venn. Jeg hjalp ham økonomisk til å bygge et lite guesthouse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer