Celine (8) fikk livet i gave da Marcus (5) døde

– Det var vondt å tenke på at et annet barns liv måtte gå tapt for at min datter skulle få leve videre, sier moren til Lørenskog-jenta. Se den gripende videoen.

SEOGHØR.NO: Da Marcus Hagen (5) døde, fikk Celine Sandbæk (8) livet i gave. Det ble også starten på vennskapet mellom barnas mødre, Ragnhild Berg Hagen (35) fra Nes i Akershus og Veronica Sandbæk (37) fra Lørenskog.

De to mødrene traff hverandre for første gang i fjor sommer, noen måneder etter at Marcus var gravlagt.

Se og Hør ble invitert med når de møtes igjen, for å snakke om sitt engasjement for organdonasjon. Det ble et gripende møte, med mange følelser - og vanskelige spørsmål.

Men også stunder med latter og gode minner.

Se video fra det rørende møtet øverst i artikkelen!

Saken fortsetter under bildet.

REDDET CELINE: Celine Sandbæk fikk et nytt liv takket være organene fra Marcus, som han donerte etter sin død. Foto: PRIVAT
REDDET CELINE: Celine Sandbæk fikk et nytt liv takket være organene fra Marcus, som han donerte etter sin død. Foto: PRIVAT Vis mer

For selv om utgangspunktet er så forskjellig som det kan være, ønsker de to mødrene at enda flere skal få øynene opp for, og innse hvor viktig det er å si ja til organdonasjon.

EN GLAD GUTT: Marcus Berg Hansen spredte glede rundt seg til alle han møtte. Foto: Se og Hør
EN GLAD GUTT: Marcus Berg Hansen spredte glede rundt seg til alle han møtte. Foto: Se og Hør Vis mer

– Kroppen til Marcus er borte, men fordi jeg vet at organene hans har gitt andre liv, føler jeg ikke at han er helt død, sier Ragnhild.
 
– Det var vondt å tenke på at et annet barns liv måtte gå tapt for at min datter skulle få sjansen til å leve videre, sier Celines mor Veronica.

Minnekonsert

26. april vil alltid være en spesiell dag for dem begge. Det er dagen Marcus mistet livet, Celine fikk nytt hjerte og Ragnhild har bursdag.

BEGRAVET: Marcus Berg Hagen fra fra Nes i Akershus ble bare 5 år gammel. Han ble kjørt ned og drept da han skulle handle bursdagspresang til mamma Ragnhild sammen med pappa Morten Hagen. Foto: Se og Hør
BEGRAVET: Marcus Berg Hagen fra fra Nes i Akershus ble bare 5 år gammel. Han ble kjørt ned og drept da han skulle handle bursdagspresang til mamma Ragnhild sammen med pappa Morten Hagen. Foto: Se og Hør Vis mer

Marcus ble nemlig overkjørt da han og faren skulle ut for å handle bursdagspresang til mamma.

Ingen anbefaler at donorfamilie og mottager møtes, men de to mødrene sier at det er de selv som har avgjort at de vil ha kontakt.

LES MER: I tirsdagens Se og Hør kan du lese mer om den sterke historien til Marcus og Celine. Foto: Se og Hør
LES MER: I tirsdagens Se og Hør kan du lese mer om den sterke historien til Marcus og Celine. Foto: Se og Hør Vis mer

De ønsker også å presisere at de aldri vil få en sikker bekreftelse på at det virkelig er hjertet til Marcus som banker videre i brystet til Celine.
 
– Du så livet, den dagen vi så at det ikke var liv lenger, sier Ragnhild.
 
26. april arrangerer Ragnhild en stor minnekonsert i Fenstad kirke, hvor Marcus er gravlagt. Sofia Knudsen Estifanos og Håvard Paulsen fra barne-TV skal være konfransier.
 
I dagens tirsdagsutgave av Se og Hør kan du lese reportasjen fra møtet mellom Ragnhild og Veronica.
 
På videoen øverst i artikkelen får du se hvordan lillesøsteren til Marcus reagerte, da Celine lot henne høre hvordan det nye og friske hjertet banker i brystet hennes.

LES OGSÅ: Dødsdømte Samantha ble gift - og bestemor