PRYDER FORSIDEN: Australske Turia Pitt fikk brannskader på 65 prosent av kroppen etter at hun havnet midt i en skogbrann for tre år siden. Nå pryder hun juli-utgaven av Women's Weekly. Foto: All Over Press, Women's Weekly
PRYDER FORSIDEN: Australske Turia Pitt fikk brannskader på 65 prosent av kroppen etter at hun havnet midt i en skogbrann for tre år siden. Nå pryder hun juli-utgaven av Women's Weekly. Foto: All Over Press, Women's WeeklyVis mer

Brannskadd missedeltager pryder bladcover

- Jeg har aldri møtt et vakrere menneske, sier sjefredaktøren.

SEOGHØR.NO: Mens mange av de største livsstilsbladene plasserer en verdensstjerne på forsiden, velger bladet Women's Health å gå mot strømmen.

På juliutgaven av bladet er det brannskadde Turia Pitt (26) som smiler og viser seg fram. Pitt sier selv at hun er den heldigste jenta i verden.

- Det er en modig forside, og jeg synes det er flott å vise nettopp mangfoldighet på et cover. Modellen har et sterkt uttrykk og det at forsiden får oppmerksomhet gjør henne til en viktig rollemodell, sier Se og Hørs sjefredaktør Ellen Arnstad, som har lang fartstid som sjefredaktør for kvinnemagasiner, blant annet HENNE og KK.

Den australske jenta, som tidligere har deltatt i Miss Earth Australia, opplevde marerittet for tre år siden, da hun deltok i et ultramaraton.

MISSEDELTAGER: Her er Pitt som 19-åring. Da deltok hun i missekonkurransen Miss Earth Australia. Foto: All Over Press
MISSEDELTAGER: Her er Pitt som 19-åring. Da deltok hun i missekonkurransen Miss Earth Australia. Foto: All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet
På vei gjennom skogen møtte hun flammene som sørget for at hun er brannskadd på 65 prosent av kroppen. At hun overlevde var et mirakel. Hun har vært gjennom mer enn 100 operasjoner, og har tilbragt mer enn 860 dager på sykehuset.

- Vakker og fantastisk

- Fra første stund hun stilte seg foran kameraet var det klart at juli-forsiden var hennes. Ethvert forsøk på å beskrive Turias magi og skjønnhet blir bare en klisjé. Jeg har aldri møtt et vakrere og mer fantastisk menneske, sier sjefredaktør Helen McCabe til Women's Weekly.

Og Pitt er strålende fornøyd med å være på forsiden av bladet.

- Det å være på bladcoveret er en stor ære for meg. For meg personlig sender det ut budskapet at om man tror på seg selv så blir man vakker. Det finnes utrolig mange kvinner som er vakre, men som dessverre ikke har den selvtilliten, sier hun.

LES OGSÅ: Se 12-åringens tapre oppgjør med mobberne