Brannskadd missedeltager pryder bladcover

- Jeg har aldri møtt et vakrere menneske, sier sjefredaktøren.

PRYDER FORSIDEN: Australske Turia Pitt fikk brannskader på 65 prosent av kroppen etter at hun havnet midt i en skogbrann for tre år siden. Nå pryder hun juli-utgaven av Women's Weekly. Foto: All Over Press, Women's Weekly
PRYDER FORSIDEN: Australske Turia Pitt fikk brannskader på 65 prosent av kroppen etter at hun havnet midt i en skogbrann for tre år siden. Nå pryder hun juli-utgaven av Women's Weekly. Foto: All Over Press, Women's Weekly Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mens mange av de største livsstilsbladene plasserer en verdensstjerne på forsiden, velger bladet Women's Health å gå mot strømmen.På juliutgaven av bladet er det brannskadde Turia Pitt (26) som smiler og viser seg fram. Pitt sier selv at hun er den heldigste jenta i verden.- Det er en modig forside, og jeg synes det er flott å vise nettopp mangfoldighet på et cover. Modellen har et sterkt uttrykk og det at forsiden får oppmerksomhet gjør henne til en viktig rollemodell, sier Se og Hørs sjefredaktør Ellen Arnstad, som har lang fartstid som sjefredaktør for kvinnemagasiner, blant annet HENNE og KK.

Den australske jenta, som tidligere har deltatt i Miss Earth Australia, opplevde marerittet for tre år siden, da hun deltok i et ultramaraton.

Saken fortsetter under bildetPå vei gjennom skogen møtte hun flammene som sørget for at hun er brannskadd på 65 prosent av kroppen. At hun overlevde var et mirakel. Hun har vært gjennom mer enn 100 operasjoner, og har tilbragt mer enn 860 dager på sykehuset.

- Vakker og fantastisk

- Fra første stund hun stilte seg foran kameraet var det klart at juli-forsiden var hennes. Ethvert forsøk på å beskrive Turias magi og skjønnhet blir bare en klisjé. Jeg har aldri møtt et vakrere og mer fantastisk menneske, sier sjefredaktør Helen McCabe til Women's Weekly.Og Pitt er strålende fornøyd med å være på forsiden av bladet.- Det å være på bladcoveret er en stor ære for meg. For meg personlig sender det ut budskapet at om man tror på seg selv så blir man vakker. Det finnes utrolig mange kvinner som er vakre, men som dessverre ikke har den selvtilliten, sier hun.LES OGSÅ: Se 12-åringens tapre oppgjør med mobberne

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer