Lizzie Velasquez:

Blir hånet og latterliggjort av tusenvis i sosiale medier: - Dette unner jeg ikke min verste fiende

Hengt ut i ondskapsfullt bilde på nett.

TAR TIL MOTMÆLE: Lizzie Velásquez jobber aktivt mot mobbing. Etter at et hånlig bilde av henne dukket opp i sosiale medier, har hun skrevet et lengre innlegg på sin Instagram-profil. Foto: NTB Scanpix
TAR TIL MOTMÆLE: Lizzie Velásquez jobber aktivt mot mobbing. Etter at et hånlig bilde av henne dukket opp i sosiale medier, har hun skrevet et lengre innlegg på sin Instagram-profil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Amerikanske Lizzie Velásquez var bare 17 år da hun snublet over et Youtube-klipp som hadde blitt sett over fire millioner ganger. Det het «Verdens styggeste kvinne» - og videoen var av henne.

Kommentarene under videoen var verre enn selve filmen, og det var tusenvis av dem.

Velásquez har tidligere uttalt at oppdagelsen forandret livet hennes. Siden den gang har hun vært svært aktiv i kampen mot mobbing, og i fjor ble det blant annet lansert en dokumentarfilm om hennes liv, tittulert «Brave Heart».

KAMPEN MOT MOBBING: Da Lizzie Velásquez var 17 år snublet hun over Youtube-klippet «verdens styggeste kvinne». Videoen var av henne. Nå lanseres dokumentarfilmen «A Brave Heart». Video: Womenrising Vis mer

Sterke reaksjoner

De siste dagene har imidlertid et bilde av henne spredd seg som ild i tørt gress i sosiale medier. Innlegget viser et portrett av Velásquez, som lener seg mot et tre, med følgende tekst:

«Michael sa at han ville møte meg bak dette treet for å ha det litt gøy. Han er forsinket, kan noen være så snill å tagge ham og si at jeg fortsatt venter?».

Bildet har skapt sterke reaksjoner. Etter at Velásquez selv kom over innlegget i sosiale medier, har hun skrevet et lengre innlegg på sin Instagram-profil.

Der ber hun blant annet folk om å tenke seg nøye om når de forsøker å være morsom på andres bekostning.

- Jeg skriver ikke dette innlegget som et offer, men som en person som velger å bruke stemmen sin. La meg minne dere på at det finnes uskyldige mennesker som blir brukt i slike memes, og som kan scrolle gjennom Facebook, og kjenne på en følelse som jeg ikke unner min verste fiende.

- Hysterisk morsomt

Velásquez, som lider av en uvanlig sykdom som gjør at hun ikke kan gå opp i vekt, forklarer videre at man aldri skal dømme noen etter utseendet.

- Uansett hvordan man ser ut, eller hvilken størrelse man er, så er vi alle mennesker. Jeg ber om at du har dette i bakhodet neste gang du ser en viral meme av en fremmed person. Der og da synes du kanskje det er hysterisk morsomt, men personen på bildet tenker trolig det totalt motsatte.

Tusenvis hyller nå Velásques for måten hun håndterer situasjonen. Selv vil hun fortsette kampen mot mobbing, som hun selv har opplevd på kroppen allerede som et lite barn.

Velásques har tidligere uttalt at den første jenta hun snakket til i barnehagen som femåring, ble redd og så på henne som om hun var et monster.

- Jeg har måttet takle mye mobbing. Jeg har alltid blitt oppdratt helt normalt, så da jeg startet i barnehagen hadde jeg ingen anelse om at jeg var annerledes. Jeg visste ikke at jeg var annerledes enn andre unger. Det var som et slag i ansiktet for en femåring.

Hun har imidlertid ikke latt seg knekke.

- Jeg begynte å skjønne at mitt liv er i mine hender, jeg kan velge å ikke la dette definere meg, sier Velasquez.

LES OGSÅ: Tuva (15) har kjempet mot kreften i 11 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer