LYKKELIG SLUTT: Serine svevde lenge mellom liv og død, men et og et halvt år etter ulykken er hun nesten helt frisk - til matmor Marit Bangsunds store glede. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør
LYKKELIG SLUTT: Serine svevde lenge mellom liv og død, men et og et halvt år etter ulykken er hun nesten helt frisk - til matmor Marit Bangsunds store glede. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og HørVis mer

Ble dratt 200 meter etter trikken

- Det er et mirakel at hun overlevde, sier hundeier Marit Bangsund.

SEOGHØR.NO: Hundeeier Marit Therese Bangsund fra Kolbotn opplevde sitt livs verste mareritt da hun og hennes fem år gamle hund Serine ble utsatt for en dramatisk ulykke en høstkveld i 2012.

Marerittet startet da Serine smatt ut av trikken idet dørene ble lukket på Sæter stasjon i Oslo. Marit sto igjen inne på trikken med båndet i hånden da trikken begynte å kjøre – med Serine hengende på utsiden.

– Jeg var totalt hjelpeløs og sikker på at hun kom til å dø, forteller Marit alvorlig til Se og
Hør.

Blodig og bevisstløs

Samtidig som hun skrek desperat etter hjelp, klarte Marit å sparke båndet ut gjennom dørene etter at trikken hadde kjørt omkring to hundre meter. Like etter stanset trikken og føreren kom bak i vognen til Marit.

Hun forklarte hva som hadde skjedd og ba ham åpne dørene. Det ville han ikke, og trikken fortsatte til neste stasjon. Da trikken endelig stanset og dørene ble åpnet løp Marit tilbake langs trikkeskinnene.

Etter noen hundre meter fant hun Serine liggende blodig og livløs i en snøfonn.

– Jeg løftet henne opp i armene mine, og til min store lettelse pustet hun selv om hun var bevisstløs og jeg hørte blodet surkle i lungene hennes. Jeg skjønte at det var kritisk.

– Det er et under at hun landet ved siden av skinnene. Mens vi lette etter henne kjørte det nemlig flere trikker forbi.

TILBAKE PÅ ULYKKESSTEDET: Marit og Serine har vonde minner fra trikkeskinnene på Nordstrand, men den fem år gamle hunden har ikke blitt redd for å ta trikken etter ulykken. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør
TILBAKE PÅ ULYKKESSTEDET: Marit og Serine har vonde minner fra trikkeskinnene på Nordstrand, men den fem år gamle hunden har ikke blitt redd for å ta trikken etter ulykken. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Skader i hodet, nyrene og leveren

På vei til Oslo Dyreklinikk fikk Serine kraftige kramper, og da de kom frem ble hun lagt rett i respirator. Skadene var svært omfattende – og både hodet, leveren og nyrene var hardt skadet.

– Vi fikk først beskjed om at Serine kom til å være hjerneskadet hvis hun overlevde. Legene vurderte lenge om hun måtte avlives, men heldigvis viste hun tegn til bedring før det skjedde.

OMFATTENDE SKADER: Serines liv hang i en tynn tråd da hun ble funnet langs trikkeskinnene. Hunden hadde skader over hele kroppen, og var bevisstløs i mange timer etter ulykken. Foto: Privat
OMFATTENDE SKADER: Serines liv hang i en tynn tråd da hun ble funnet langs trikkeskinnene. Hunden hadde skader over hele kroppen, og var bevisstløs i mange timer etter ulykken. Foto: Privat Vis mer

Takknemlig for hjelpen

Se og Hør var med da Marit og Serine dro tilbake til Oslo Dyreklinikk for å takke for hjelpen de fikk.

Veterinær Jonette Øksne Dimblad forteller at hunder ofte ikke overlever når de får så store hodeskader som Serine hadde.

- Hodetraumene var veldig alvorlige, men man må jo bare prøve så godt man kan å redde liv. Det er viktig for oss at vi klarer å kontrollere smertene til dyret. Det så kritisk ut lenge, men da hun begynte å spise og respondere på at vi var i nærheten, skjønte vi at dette kunne gå bra, forteller Jonette til Se og Hør.

Etter å ha svevd mellom liv og død i to uker under konstant overvåking på dyreklinikken, ble Serine til slutt frisk nok til at Marit kunne ta henne med hjem og fortsette opptreningen der.

GOD HJELP: Marit og Serine takket veterinær Jonette for hjelpen de fikk etter ulykken. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør
GOD HJELP: Marit og Serine takket veterinær Jonette for hjelpen de fikk etter ulykken. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør Vis mer

Nesten helt frisk

Nå har det gått et og et halvt år siden den dramatiske ulykken, og selv om den tapre hunden fortsatt er preget av ulykken, gjør hun store framskritt hver eneste dag.

– Vi er veldige glade for at hun fortsatt er sosial, selv om hun har fått separasjonsangst og er engstelig når hun møter andre hunder for første gang. Lyspunktet nå er at lekenheten hennes endelig har kommet tilbake. Hun er en hardhaus som har kjempet seg tilbake til livet, forteller matmor rørt.

Oslotrikken AS har tatt ansvar for ulykken og sagt seg villige til å dekke alle utgifter Marit har hatt i forbindelse med opptreningen og behandlingen av Serine.