EN LITEN MANN: Indiske Basori Lal ble mobbet i oppveksten. Nå er han landsbyens midtpunkt. Video: Barcroft Media Vis mer

Stoppet å vokse:

Basori (50) er kun 74 cm høy

Han ble kalt for romvesen i barndommen, men nå er 50-åringen landsbyens midtpunkt.

Publisert

(Seoghør.no): På den indiske landsbygda er det tøft å være annerledes, det er noe Basori Lal (50) vet alt om.

Han rager kun 74 cm over bakken, og må se opp på ungene som leker rundt ham. Men Basori føler slett ikke at han kommer til kort i hverdagen.

– Jeg har ikke noe problem med høyden min. Jeg jobber, spiser og sover som alle andre, og har det rett og slett bra nå. Ikke råd til sykehus. Men det har ikke alltid vært like greit for gutten som vokste helt normalt til han var fem år gammel.

VEKSTEN STOPPET: Basori stoppet å vokse da han var 74 cm høy. Foto: Rare Images/Barcroft Media
VEKSTEN STOPPET: Basori stoppet å vokse da han var 74 cm høy. Foto: Rare Images/Barcroft Media Vis mer

Da stoppet det helt opp.

– Han ble rett og slett ikke høyere, forteller storebroren Gopi (55). En utredning på sykehus var ikke mulig.

– Vi er fattige arbeidere, hvordan skulle vi fått til noe slik, sier broren. En velsignelse. Storebroren har normal høyde og bor sammen med Basori i en liten landsby i India. Han har aldri vært i tvil om at blod er tykkere enn vann, og at brødre må stille opp for hverandre.

– Folk kommer fra nært og fjernt for å treffe broren min. Det er en velsignelse for oss, og vi er stolte over at gjestene våre liker og bryr seg om Basori, forteller han. Bæres til jobb.

Etterhvert som Basori vokste opp måtte han betale den vonde prisen for å være annerledes.

– Jeg ble mye mobbet og plaget, de kalte meg for et romvesen. Heldigvis ga det seg med årene, og nå får jeg være i fred. Faktisk er jeg nok den eneste i landsbyen som er godt likt av alle, forteller han.

LIKER LIVET MED FAMILIEN: Basori gleder seg over tilværelsen sammen med broren og svigerinnen. Foto: Rare Images/Barcroft Media.
LIKER LIVET MED FAMILIEN: Basori gleder seg over tilværelsen sammen med broren og svigerinnen. Foto: Rare Images/Barcroft Media. Vis mer

Nå har han rundet 50, og er glad for tilværelsen sammen med broren Gopi og svigerinnen Satia (50).

For at reiseveien til fabrikkjobben hans ikke skal ta for lang tid bærer Satia gjerne svogeren til og fra jobb. Hun er full av respekt for mannen som har vært gjennom så mye i livet:

SER LYST PÅ TILVÆRELSEN: - Jeg er akkurat der jeg vil være i livet, sier Basori. Foto: Rare Images/Barcroft
SER LYST PÅ TILVÆRELSEN: - Jeg er akkurat der jeg vil være i livet, sier Basori. Foto: Rare Images/Barcroft Vis mer

– Basori klarer å se lyst på tilværelsen, tross alt. Han kaster ikke bort tid på å sture over at han er så lav. Alt han trenger i livet er glede og bra folk rundt seg, så er han fornøyd, sier hun. Unner seg litt. Selv stortrives Basori med livet sitt.

– Jeg har ikke lyst til å gifte meg. Jeg er akkurat der jeg vil være i livet, forteller han.

Til tross for utfordringene er han kjempefornøyd med livet. Han unner seg ikke stort, men en ting er fast rutine:

LAVERE ENN NIESEN: Basori har god kontakt med barna til sin bror, og liker å leke med dem, selv om de har vokst ham over hodet. Foto: Rare Images/Barcroft Media.
LAVERE ENN NIESEN: Basori har god kontakt med barna til sin bror, og liker å leke med dem, selv om de har vokst ham over hodet. Foto: Rare Images/Barcroft Media. Vis mer

– Et lite glass whisky før jeg legger meg. Det er min feiring av tilværelsen. Såpass har jeg fortjent, smiler Basori.

LES OGSÅ: Tommy-André trosset sitt sjeldne syndrom

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer