Surrogati:

Bærer frem sitt eget barnebarn

Da svigerdatteren ikke kunne bære frem flere barn stilte Nancy opp.

SURROGAT: Jeff Hauck sammen med sine foreldre Nancy og Jason. Nancy bærer frem Jeffs barn. Foto: Courtesy Nancy Hauck / SWNS/NTB
SURROGAT: Jeff Hauck sammen med sine foreldre Nancy og Jason. Nancy bærer frem Jeffs barn. Foto: Courtesy Nancy Hauck / SWNS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir litt av en historie å fortelle barnebarna for Nancy Hauck (56) og ektemannen hennes. Hun bærer nemlig frem barnet til sin sønn og svigerdatter, Jeff og Cambria Hauck (30).

Sistnevnte par, som bor i Utah i USA, har fra før to tvillingpar - to gutter og to jenter. Etter at det siste tvillingparet ble født måtte hun imidlertid fjerne livmoren, og er ikke i stand til å bære flere barn.

Mor tilbød seg

Da de to likevel ønsket seg et barn til meldte Jeffs mor, Nancy, seg til å bære frem barnet via surrogati.

FREKT: «Grenseløst forelsket»-paret AnneMa og Dundar fikk avslag på søknaden om familiegjenforening, det synes AnneMa er frekt. Video: Se og Hør Vis mer

Saken er omtalt av flere medier, deriblant Today og KSL News.

Nancy, som selv har gått gravid fem ganger, dog for over 20 år siden, forteller Today at hun følte seg kallet til å tilby dem å kunne bære frem barnet.

- Jeg visste jeg var for gammel. Jeg visste at det ikke ville være mulig, selv om det er akkurat det som har skjedd nå. Jeg følte bare at jeg måtte fortelle dem at jeg var villig til å gjøre det, utdyper hun.

Ble overrasket

Det var i oktober i fjor hun tilbød seg å hjelpe sønnen og svigerdatteren, men det kommer frem i intervjuet med Today at hun ikke hadde umiddelbar tro på at det kom til å gå.

TERMIN I NOVEMBER: - Jeg ønsket å tilby meg å hjelpe dem, sier Nancy. Foto: Courtesy Nancy Hauck / SWNS/NTB
TERMIN I NOVEMBER: - Jeg ønsket å tilby meg å hjelpe dem, sier Nancy. Foto: Courtesy Nancy Hauck / SWNS/NTB Vis mer

Til familiens store glede og overraskelse, ble Nancy godkjent surrogat og bærer nå frem sitt eget barnebarn. Termin er i november.

Cambria kan på sin side fortelle nettstedet at hun umiddelbart ble komfortabel med tilbudet svigermoren la frem.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Når Nancy kom til oss visste jeg at de fleste ville reagert med: «Det er sykt», men jeg følte det ikke sånn. Det var en så fredelig stemning rundt hele samtalen og rundt hele opplevelsen, sier hun.

Tvillingmoren har delt mye av reisen på sin egen Instagram, og her kommer det blant annet frem at det kommende barnet er en jente som skal få navnet Hannah.

Denne uken la hun også ut noen filmer på Instagram-story av en «bestemor-babyshower», som var stelt i stand for Nancy.

LES OGSÅ: Ble mamma som 16-åring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer