Surrogati:

Bærer frem sitt eget barnebarn

Da svigerdatteren ikke kunne bære frem flere barn stilte Nancy opp.

SURROGAT: Jeff Hauck sammen med sine foreldre Nancy og Jason. Nancy bærer frem Jeffs barn. Foto: Courtesy Nancy Hauck / SWNS/NTB
SURROGAT: Jeff Hauck sammen med sine foreldre Nancy og Jason. Nancy bærer frem Jeffs barn. Foto: Courtesy Nancy Hauck / SWNS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir litt av en historie å fortelle barnebarna for Nancy Hauck (56) og ektemannen hennes. Hun bærer nemlig frem barnet til sin sønn og svigerdatter, Jeff og Cambria Hauck (30).

Sistnevnte par, som bor i Utah i USA, har fra før to tvillingpar - to gutter og to jenter. Etter at det siste tvillingparet ble født måtte hun imidlertid fjerne livmoren, og er ikke i stand til å bære flere barn.

Mor tilbød seg

Da de to likevel ønsket seg et barn til meldte Jeffs mor, Nancy, seg til å bære frem barnet via surrogati.

Saken er omtalt av flere medier, deriblant Today og KSL News.

Nancy, som selv har gått gravid fem ganger, dog for over 20 år siden, forteller Today at hun følte seg kallet til å tilby dem å kunne bære frem barnet.

- Jeg visste jeg var for gammel. Jeg visste at det ikke ville være mulig, selv om det er akkurat det som har skjedd nå. Jeg følte bare at jeg måtte fortelle dem at jeg var villig til å gjøre det, utdyper hun.

Ble overrasket

Det var i oktober i fjor hun tilbød seg å hjelpe sønnen og svigerdatteren, men det kommer frem i intervjuet med Today at hun ikke hadde umiddelbar tro på at det kom til å gå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.