Påtalemyndigheten:

Avslørte ektemannens løgn: Ble drept

- Viste seg at alt var en fasade.

LEVDE EN LØGN: David Tronnes ble onsdag dømt til livstid for drapet på Shanti Cooper-Tronnes. Foto: Politiet
LEVDE EN LØGN: David Tronnes ble onsdag dømt til livstid for drapet på Shanti Cooper-Tronnes. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da alenemoren Shanti Cooper-Tronnes (39) giftet seg med David Tronnes, trodde hun at ektemannen var mangemillionær. Mannen som Shanti hadde møtt gjennom datingnettstedet Match, hevdet at han hadde arvet mellom fire og seks millioner dollar av sin avdøde far.

Etter bryllupet ble hun imidlertid sittende igjen med alle regningene, hevder parets mange venner, ifølge amerikanske People.

Nettstedet har dekket rettssaken tett, og skriver at «mangemillionæren» ikke engang bidro med penger til dagligvarer.

ÅPNER OPP: Stig André Berge forteller om den tunge tiden. Les hele saken her: https://www.seher.no/kjendis/ma-begynne-a-ta-vare-pa-henne/78237858 Video/reporter: Andreas Fadum. Vis mer

Onsdag denne uken ble den nå 55 år gamle mannen dømt for drapet på Shanti Cooper-Tronnes. Det skriver lokalavisa Orlando Sentinel.

- Vi trodde vi kjente David Tronnes, men det skulle vise seg at alt var en fasade. Han levde en total løgn, sa en venn av paret i 2020.

«Skled i badekaret»

Bare ett år etter giftermålet, ble Shanti i 2018 funnet død i parets hjem i Orlando, Florida. Ektemannen David ringte selv nødnummeret og fortalte at kona hadde hatt et fall i badekaret - og at han fant henne flytende, skriver lokalavisen Click Orlando.

Men obduksjonsrapporten avslørte at Shanti døde som følge av traumer mot hodet, i tillegg til kvelning. Hun skal også ha hatt skader i ansiktet og store blåmerker rundt øynene.

Kroppen skal heller ikke ha vært våt da politiet ankom stedet, noe som gjorde at Davids påstand om en badekar-ulykke falt i grus.

Fire måneder etter at Shanti ble funnet død, ble «mangemillionæren» arrestert og siktet for drapet.

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Video: ABC/«20/20» Vis mer

- En stor løgn

I 2021 forsøkte forsvarere å erklære David, som lider av schizofreni, utilregnelig. Dommeren mente imidlertid at mannen var strafferettslig tilregnelig. Under rettssaken, som startet onsdag forrige uke, hevdet påtalemyndigheten at David hadde basert hele forholdet på en stor løgn:

Han hadde slett ikke arvet mange millioner, slik han hadde bedyret i chatten på datingnettstedet Match.

LIVSTID: David Tronnes (55) må sone en livstidsdøm for drapet på kona. Foto: Politiet
LIVSTID: David Tronnes (55) må sone en livstidsdøm for drapet på kona. Foto: Politiet Vis mer

I tillegg skal kona ha funnet ut at ektemannen var en gjenganger på et spa for homofile. David skal ha besøkt stedet mer enn 70 ganger i løpet av tiden de hadde vært sammen. Han skal også ha blitt observert i seksuell omgang med menn ved flere anledninger.

Ifølge påtalemyndigheten besøkte David stedet allerede dagen etter bryllupet med Shanti, opplyser tv-stasjonen WFTV 9.

I truecrime-serien på Discovery+, får vi historien om Playboy-modellen Christina Carlin-Kraft som ble brutalt drept hjemme i sin egen leilighet i 2018. Video: Thea Hope/Rød Løper, Discovery+ Vis mer

- Viser ingen anger

Under rettssaken la aktoratet ned en påstand om at David drepte kona da hun fant ut at millionarven var en stor løgn.

- Du har presset frem falsk gråt i syv eller åtte timer i dag, men ikke en tåre kom ut - ikke en eneste en. Du viser ikke noe anger for det du har gjort mot denne kvinnen, sa politietterforsker Teresa Sprauge etter å ha avhørt den siktede ektemannen.

David skal ha erkjent at han er fattig, men sto fortsatt fast ved at Shanti døde i badekaret.

Onsdag ble 55-åringen likevel dømt til livstid for drapet på kona, etter en seks dager lang rettssak. Juryen brukte fem timer på å komme til enighet om domfellelse.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Ville på «zombie»-tv

Ifølge statsadvokatens kontor skal David også ha brukt tusenvis av dollar på å pusse opp parets hjem, i håp om å dukke opp i det amerikanske realityprogrammet «Zombie House Renovations».

Etter alle løgnene, skapte det store problemer i ekteskapet. Da kona satte ned foten og sa at hun ikke ønsket å bli filmet, skal David til slutt ha drept henne, heter det videre.

Programmet baserer seg på etterlatte og forfalne «zombie»-hus som blir renovert og pusset opp til det ugjenkjennelige.

- Cooper-Tronnes nektet å bli med i programmet, og det opprørte Tronnes til det punktet at det førte til drap, sier statsadvokaten i en pressemelding, gjengitt av lokalavisen.

LES OGSÅ: Ikke godtatt av familien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer