Madeleine McCann

Avslører nye spor

En tysk dokumentar avslører nye opplysninger i jakten på den mistenkte i Madeleine McCann-saken.

ETTERFORSKER MISTENKT: I tre år har tysk politi etterforsket en navngitt, tysk mann, tidligere dømt for flere forhold, blant annet voldtekt, i forsvinningssaken Madeleine McCann fra 2007. En tysk dokumentarfilm kommer nå med nye opplysninger og spor i saken mot den tyske mannen (44). Foto: Shutterstock / NTB
ETTERFORSKER MISTENKT: I tre år har tysk politi etterforsket en navngitt, tysk mann, tidligere dømt for flere forhold, blant annet voldtekt, i forsvinningssaken Madeleine McCann fra 2007. En tysk dokumentarfilm kommer nå med nye opplysninger og spor i saken mot den tyske mannen (44). Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Filmteamet har undersøkt spor knyttet til den mistenkte tyske mannen (44) i ett år. Mandag 31. januar ble dokumentaren vist på den tyske TV-kanalen SAT. 1. Flere internasjonale medier omtaler dokumentaren, blant annet britiske Sky News.

Britiske Madeleine McCann, som da var tre år, forsvant fra ferieleiligheten på Ocean Club i Praia de Luz i Portugal 3. mai 2007.

Her lå hun sammen med sine to yngre tvillingsøsken og sov mens foreldrene spiste middag på en restaurant i nærheten. Saken har fått bred medieomtale siden. Nå har TV-teamet delt de nye opplysningene med de tyske etterforskerne.

SPORLØST FORSVUNNET: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst i Portugal i 2007. Nå lanserer Netflix en ny dokumentar om mysteriet. Video: Netflix Vis mer

Nytt materiale

- Vi har fått masse nytt, eksklusivt materiale. Faktisk har vi overlevert informasjonen til den tyske statsadvokaten Hans Christian Wolters, sier journalisten Jutta Rabe til den spanske avisen The Olive Press.

Wolters sier i en uttalelse på TV-kanalens hjemmeside at politiet vil følge det opp om det er kommet frem nye opplysninger.

For to år siden ble den tyske mannen utpekt som hovedmistenkt i forsvinningssaken av tysk og britisk politi. Mannen befant seg i Algarve-regionen i Portugal fra 1997-2007. Politiet mener han befant seg i Praia da Luz da Madeleine forsvant.

TRUE CRIME: Dokumentarserien «Drapet i Holmenkollen» tar for seg en 45 år gammel, uløst drapsgåte. Video: TVNorge Vis mer

Den mistenkte tyskeren soner nå en dom på syv år for voldtekt av en 72-årig kvinne. Denne voldtekten skjedde i feriebyen Praia de Luz i 2005.

Tre år før Madeleine forsvant, ble den mistenkte tyskeren etterforsket for en voldtekt av en irsk kvinne, som skal ha skjedd i nærheten av feriekomplekset.

Jobbet på hotellet

TV-kanalens journalist har brevvekslet med mannen. Filmteamet har også snakket med flere av hans venner og bekjente.

Ifølge dokumentaren hadde tyskeren inngående kjennskap til feriekomplekset Ocean Club, hvor McCann-familien bodde i 2007. Han rengjorde svømmebassengene og brukte også sin kassebil til å transportere og selge narkotika i området rundt, skriver dansk TV 2.

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Progrmamet kan strømmes på Hulu fra 23. oktober. Video: ABC/«20/20» Vis mer

I brevvekslingen holder tyskeren fast på at han ikke har noe med forsvinningen til Madeleine McCann å gjøre.

Han innrømmer narkotikasalget, og sier det ville vært «absurd» for ham å bortføre McCann, fordi det ville vært en stor risiko for hans kriminelle liv, skriver Sky News. Han overlevde som dopselger fordi han var forsiktig.

- Helt sikre

Venner og bekjente av den mistenkte tyskeren forteller i dokumentaren at de «100 prosent sikre» på at det er ham som bortførte Madeleine McCann for snart 14 år siden.

Ifølge den tyske TV-kanalen er det foretatt mobiltelefon-analyser som plasserer mannen innenfor en radius på 2,5 kilometer fra hotellet i det aktuelle tidsrommet Madeleine McCann forsvant.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far, nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

Ifølge dokumentarfilmskaper Jutta Rabe tilbakeviser de i dokumentaren rykter om at tyskerens mobiltelefon ble brukt av en annen den aktuelle natta.

Hun sier de vil oppklare misforståelsen om at tyskeren har alibi for forsvinningsnatten.

I februar står den mistenkte tyskeren tiltalt for tre andre voldtekter. Blant disse er voldtekten av ei 10 år gammel jente på en strand i nærheten av praia de Luz, bare måneder før Madeleine McCann forsvant, ifølge The Olive Press. Han er også tiltalt for å ha blottet seg for fire barn i en park i Portugal i 2017.

LES OGSÅ: 12-åringen knivstakk venninnen 19 ganger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer