Amy (42) døde like før bryllupet

Legene trodde ikke Sam kom til å bli eldre enn 30 år. Nå er han 42 år og enkemann.

LEVER PÅ MINNENE: Sam og datteren Esmee sammen med mamma Amy før hun ble for syk til å være ute. Nå er Sam lykkelig over at han har et nytt hjerte – slik at datteren slipper å miste begge foreldrene. Foto: PA Real Life
LEVER PÅ MINNENE: Sam og datteren Esmee sammen med mamma Amy før hun ble for syk til å være ute. Nå er Sam lykkelig over at han har et nytt hjerte – slik at datteren slipper å miste begge foreldrene. Foto: PA Real Life Vis mer
Publisert

Helt siden han var 18 år gammel, har Sam Rudland (42) vært klar over at han led av en nevrologisk sykdom som gradvis ødela hjertet hans. I begynnelsen av 30-årene fikk han unormale hjerterytmer, og legene mente at han ikke ville oppleve å bli 35 år.

Men selv om han levde med en dødsdom, ville Sam satse på den store kjærligheten han følte da han møtte Amy Watts.

- Jeg ble kjent med henne på nett. Vi snakket sammen i tre uker før vi møttes på en italiensk restaurant, og det var kjærlighet ved første blikk, sier 42-åringen fra Bristol.

Tok sjansen

Paret ønsket seg inderlig barn, og Amy tok sjansen på å bli gravid – selv om hun ikke visste hvor lenge hun ville oppleve å ha Sam ved sin side. Halvannet år etter at de ble kjærester, i 2013, ble Esmee født. Den skjønne lille jenta lyste opp hverdagen til foreldrene sine.

MØTTES PÅ NETT: Sam og Amy ble kjent på en dating-app – og falt pladask for hverandre da de møttes. Foto: PA Real Life
MØTTES PÅ NETT: Sam og Amy ble kjent på en dating-app – og falt pladask for hverandre da de møttes. Foto: PA Real Life Vis mer

Året etter feiret Sam 36-årsdagen sin med å fri til Amy – som svarte ja.

I tiden som fulgte forverret hans helsetilstand seg, og flere ganger måtte Amy kjøre ham til sykehus.

BRYSTKREFT: I 2016 fikk Amy påvist brystkreft. Foto: PA Real Life
BRYSTKREFT: I 2016 fikk Amy påvist brystkreft. Foto: PA Real Life Vis mer

Men så – i 2016 var det plutselig hun som trengte hjelp. Amy oppdaget en kul i brystet, og allerede måneden etterpå var brystet fjernet.

– Jeg var livredd for at både jeg og Amy skulle dø, slik at Esmee ville miste begge foreldrene sine, sier Sam.

GODE DAGER: Amys høyeste ønske var å bli mamma – og da lille Esmee kom til verden, kunne hun ikke hatt det bedre. Da mamma døde, var Esmee fem år gammel. Foto: PA Real Life
GODE DAGER: Amys høyeste ønske var å bli mamma – og da lille Esmee kom til verden, kunne hun ikke hatt det bedre. Da mamma døde, var Esmee fem år gammel. Foto: PA Real Life Vis mer

Fikk nytt hjerte

Han tryglet legene om å bli hjertetransplantert og ettersom han mot alle odds hadde klart seg såpass bra, fikk han operert inn et nytt hjerte i mai 2017. Men da de trodde at de kunne begynne å se lyst på fremtiden, kom den nedslående beskjeden: Amys kreft hadde spredt seg til skjelettet.

Ett år senere var tilstanden forverret, og paret innså hvilken vei det bar. Men til tross for at alt håp var ute, hadde Amy et siste ønske – hun ville gifte seg. Hun kjøpte en nydelig hvit kjole, som hun tok med seg da hun ble flyttet til en avdeling for lindrende behandling.

TUNGT FARVEL: Amy Watts var bare 42 år da kroppen hennes ikke orket mer. Foto: PA Real Life
TUNGT FARVEL: Amy Watts var bare 42 år da kroppen hennes ikke orket mer. Foto: PA Real Life Vis mer

Her skulle de holde en liten bryllupsseremoni – med Esmee som brudepike. Men kroppen til Amy klarte ikke mer – to dager før bryllupet sovnet hun inn, 42 år gammel. En knust pappa Sam måtte fortelle datteren sin at mamma var død.

Amy ble kremert i den hvite nye kjolen sin. Og i bisettelsen fikk Sam alle til å skrive ned et minne om henne på hvert sitt hjerte av tre, som Esmee kan ta vare på som kjære minner om sin mamma.

LES OGSÅ: Ville ikke ha flere barn - nå angrer hun

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer