- Alle ville at jeg skulle ta abort

Alenemoren er lykkelig for at hun stolte på magefølelsen sin.

RADARPAR: Leigh er lykkelig over hvor bra det går med lille Honor. - Min jobb som mamma er å være sterk for henne. Det er av og til tøft, men hun er verdt det, sier den stolte moren Leigh. Foto: Media Drum World
RADARPAR: Leigh er lykkelig over hvor bra det går med lille Honor. - Min jobb som mamma er å være sterk for henne. Det er av og til tøft, men hun er verdt det, sier den stolte moren Leigh. Foto: Media Drum World Vis mer
Publisert

Leigh Lauren Tinsley (31) fra Texas i USA var overlykkelig da hun ble gravid. Men 18 uker ut i svangerskapet fikk hun vite at babyen hun bar på hadde en alvorlig grad av ryggmargsbrokk, samt vannhode.

Legene mente at tilstanden var uforenlig med at babyen skulle få et bra liv.

- Jeg ble presentert med en lang liste av ting som babyen min ikke ville kunne gjøre, og jeg ble tilbudt abort. Men jeg følte at det ikke var noe alternativ, forteller hun til Media Drum World.

SJARMØR: Etter hvert som Honor vokste seg til, kom Leighs familie tilbake. Nå elsker også de den tøffe, tapre jenta. Foto: Media Drum World/ privat
SJARMØR: Etter hvert som Honor vokste seg til, kom Leighs familie tilbake. Nå elsker også de den tøffe, tapre jenta. Foto: Media Drum World/ privat Vis mer

- Likevel, da jeg fortalte familien min om hva legene hadde sagt, var det mange av dem som oppfordret meg til å fjerne fosteret.

Nektet

Men Leigh holdt på sitt.

- Jeg følte meg veldig alene, og jeg mistet kontakten med mange i familien min. Det var den verste tiden i livet mitt, og når jeg ser tilbake på den tiden nå, skulle jeg ønske at jeg hadde nytt graviditeten mer, forteller hun.

Mange operasjoner

I mai 2012 ble lille Honor (7) født. 24 timer senere lå hun på operasjonsbordet for første gang, og frem til i dag har hun blitt operert ytterligere 16 ganger. Men humøret er det ingenting å si på.

Og selv om hun har en alvorlig form for ryggmargsbrokk, overgår hun legenes dystre prognoser.

FØDT MED RYGGMARGSBROKK: Før Honor var et døgn gammel, hadde hun blitt operert for første gang. Legene har gjort alt de kan for å lukke rykkmargsbrokket. Foto: Media Drum World/ privat
FØDT MED RYGGMARGSBROKK: Før Honor var et døgn gammel, hadde hun blitt operert for første gang. Legene har gjort alt de kan for å lukke rykkmargsbrokket. Foto: Media Drum World/ privat Vis mer

Uten førlighet

Rett før Honors ettårsdag, måtte mamma Leigh innse at datteren ikke hadde førlighet i beina sine.

-Jeg bestemte meg for å slutte å tro at det skulle bli bedre, og fikk ordnet en rullestol, forteller Leigh.

- Det var helt utrolig. Fra å ha et barn som nesten ikke kunne sitte oppreist, hadde jeg ei jente som plutselig kunne komme seg rundt på egen hånd. Etter at hun fikk rullestolen har hun vært ustoppelig!

Aktiv sjuåring

Honor fyller livet sitt med aktive hobbyer som ridning, dansing og cheerleading, og beviser at hun kan gjøre alt hun bestemmer seg for.

Selv familiemedlemmene, som en gang rådet moren til abort, kan ikke skjønne hvordan de skulle klart seg uten henne nå.

TØFFING: Da hun fikk rullestol, kunne Honor plutselig komme seg rundt - overalt hvor hun ville. Foto: Media Drum World
TØFFING: Da hun fikk rullestol, kunne Honor plutselig komme seg rundt - overalt hvor hun ville. Foto: Media Drum World Vis mer

- Det verste er når folk spør hva som er galt med henne. Det er jo ikke noe galt, hun ble bare født annerledes, sier Leigh.

Lys fremtid

- Jeg har prøvd å beskytte henne mot slike kommentarer. Det går ikke lenger. Nylig var det en gutt som spurte hva som feiler henne, og hun begynte å gråte, sier Leigh.

Heldigvis har jenta fått seg mange gode venner.

- Hun har en lys fremtid foran seg. Verden var riktignok ikke skapt med henne i tankene, så hun vil måtte jobbe hardere for enkelte ting. Men det vil være verdt det, sier moren.

LES OGSÅ: Døde samme dag han ble innlagt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer