Foreldrene fikk gledessjokk på ultralydundersøkelsen:

Alle gode ting er 5!

De fem jentene er seks år gamle – og allerede TV-stjerner i USA.

EN STILLE STUND: Storesøster Blayke var lykkelig da de fem lillesøstrene kunne komme hjem fra sykehuset. Her har de fått alle sammen til å sove samtidig – noe som ikke skjedde altfor ofte. Foto: Photobank
EN STILLE STUND: Storesøster Blayke var lykkelig da de fem lillesøstrene kunne komme hjem fra sykehuset. Her har de fått alle sammen til å sove samtidig – noe som ikke skjedde altfor ofte. Foto: Photobank Vis mer
Publisert

Den største drømmen til Danielle (36) og Adam Busby (39) da de giftet seg i 2006, var å bli foreldre. Men det skulle vise seg å ikke være så lett.

Etter å ha forsøkt i ett år, skjønte de at de trengte hjelp. Det viste seg at Adam hadde få sædceller, og Danielle hadde sjeldne eggløsninger.

Men med hjelp av forskjellige legemidler – og seks runder med inseminasjon – skulle de endelig lykkes. Blayke Louise (10) kom til verden i 2011, og ekteparet kunne ikke vært gladere.

OVERRUMPLET: At Danielle og Adam plutselig skulle bli foreldre til fem, kom helt overraskende på dem. Her er de på vei ut av sykehuset med Ava, som måtte være på nyfødtintensiven i tre måneder. Foto: Mayra Beltran
OVERRUMPLET: At Danielle og Adam plutselig skulle bli foreldre til fem, kom helt overraskende på dem. Her er de på vei ut av sykehuset med Ava, som måtte være på nyfødtintensiven i tre måneder. Foto: Mayra Beltran Vis mer

Ville ikke fjerne noen

Noen år senere fikk de lyst til å gi Blayke en lillesøster eller en lillebror. Denne gangen trengte de bare et par runder med inseminasjon – og fikk også langt mer enn de hadde bedt om.

En tidlig ultralydundersøkelse viste nemlig at Danielle bar på ikke mindre enn fem fostre!

- Legene ville at vi skulle redusere antallet, fordi det ville medføre så mange komplikasjoner å få femlinger. Men vi kunne ikke la dem gjøre det, fortalte hun i et intervju med radiokanalen ABC13.

LIV OG RØRE: Femlingene er de første amerikanske der alle fem er jenter. Heldigvis fikk familien mye hjelp da jentene var små. Foto: Mayra Beltran
LIV OG RØRE: Femlingene er de første amerikanske der alle fem er jenter. Heldigvis fikk familien mye hjelp da jentene var små. Foto: Mayra Beltran Vis mer

Og etter 28 uker og to dager ble de fem babyene forløst med keisersnitt. Alle var jenter, og alle var i live.

- Vi er så takknemlige og velsignede, og Gud må ha æren for dette. Jeg er så takknemlig for alle som har hjulpet meg her på sykehuset, de er fantastiske, sa Danielle etter fødselen.

Jentene fikk navnene Ava Lane, Olivia Marie, Hazel Grace, Riley Paige og Parker Kate, og veide mellom 900 og 1007 gram. Den sprekeste av dem tilbrakte åtte uker på nyfødtintensiven, mens den svakeste måtte være der i 12 uker før hun kunne komme hjem.

Foto: Discovery/itsabuzzworld.com
Foto: Discovery/itsabuzzworld.com Vis mer

Stortrives

Busby-femlingene er de første i USA der alle er jenter. Fødselen deres fikk mye oppmerksomhet – og foreldrene fikk tilbud om å være med på en dokuserie på TV-kanalen TLC. De takket ja – og resultatet er «Outnumbered», som du kan se på Discovery i Norge.

Non Stop-video av Sondre Rahm, Christian Wehus, Nicolai Alcaniz og Emrik Sager. Vi lager Norges beste viralprogram - som daglig serverer deg de beste viralvideoene fra internetts verden. Takk for at du ser på Non Stop! Vis mer

Serien er i sin femte sesong nå, og femlingene har begynt på skolen – hvor de stortrives.

- De er i en så morsom alder akkurat nå. Men selv om det er gøy, er det tøft også, sier Danielle til Country Living.

Seks jenter skal vekkes i rett tid, seks frokoster skal lages, seks jenter skal på badet, seks matpakker skal gjøres klare og seks jenter skal komme seg ut dørene.

Naturlig nok er det ikke mye rom for avslapping. Men Danielle og Adam passer likevel på å sette av tid til hverandre uansett hvor hektisk uken er.

- Hvis vi ikke setter av tid til å snakke sammen i timeplanen vår, vil vi jo aldri rekke å gjøre det, sier Danielle til Country Living.

Pappa fikk depresjon

Det er noe de har lært av terapien som Adam har vært gjennom. Han fikk nemlig fødsels-depresjon etter at femlingene kom til verden, noe han har vært åpen om i TV-serien.

- Jeg ante ikke at det kunne ramme menn. Men jeg lærte at dette er noe som faktisk skjer med mange fedre over hele verden. Likevel blir det sjelden snakket om, forteller han i «Outnumbered».

BABYLYKKE: Maria Amundsen, kjent fra «Ex on the beach», forteller om veien til fødselen og hvorfor hun ikke har planer om å forlove seg med det første. Reporter/klipp: Luna Lea. Vis mer

Danielle sluttet å jobbe da femlingene kom til verden, og de har ikke flust med penger. Ekteparet har derfor lært seg å spinke og spare der de kan.

«Men Gud hjelper oss hver gang det er ekstra trått. Det er helt fantastisk», skriver Danielle på ekteparets blogg – itsabuzzworld.com.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Octomom»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer