Foto: REUTERS
Foto: REUTERS Vis mer

Tiger og Elin skilte seg i kveld

Tiger klarte ikke berge ekteskapet. - Vi er triste, sier det skilte paret i en felles pressemelding.

Publisert

||| (Dagbladet): De prøvde å berge ekteskapet etter golfstjernens omfattende utroskap, men nå er det kjent at Tiger Woods og svenske Elin Nordegren har skilt seg etter å ha vært gift i seks år, melder People magazine.

Årsaken er den omfattende sexskandalen med Woods i hovedrollen. (Les mer om bakgrunnen under mellomtittelen «Startet nedturen med et krasj»)

- Vi er triste over at vårt ekteskap er over og ønsker hverandre alt godt i framtiden. Selv om vi ikke lenger er gift, er vi foreldre til to fantastiske barn og deres lykke har vært og kommer alltid til å være enormt viktig for oss begge to, heter det i en pressemelding sendt ut av Nordgrens advokatfirma McGuireWoods.

Ville redde ekteskapet De to skilte seg i en rettssal i Bay County, Florida mandag. Foreldreretten blir delt mellom de to, men ytterligere detaljer framkommer ikke. Det er ikke kjent hvordan de to deler eiendelene og eiendommene, og det er stor usikkerhet rundt hvordan Elin kommer ut av det. Enkelte amerikanske medier melder om at hun kan få 100 millioner dollar, mens andre melder at hun får fem ganger så mye.

Les også: - Elin kan kreve 1,7 milliarder

Woods la seg inn på rehabilitering for sexavhengighet og prøvde i det lengste å redde ekteskapet. Elin Nordegren har imidlertid ikke tilbrakt mye tid med ham etter at skandalen ble kjent.

- Da vi kom fram til at ekteskapet var over, ville vi først og fremst sikre barnas framtid. Ukene og månedene vi står overfor kommer ikke til å bli lette for dem mens vi alle prøver å tilpasse oss den nye familiesituasjonen.

Startet nedturen med et krasj 27. november i fjor ble Tiger Woods funnet bevisstløs utenfor sitt hjem klokka halv tre om natta etter å ha krasjet i en brannhydrant. Før det skal han ha kranglet med sin svenske kone, Elin Nordegren, som på sin side fikk ham ut av bilen og til sykehus.

Da begynte nedturen for en av verdens største idrettspersonligheter. I etterkant av ulykka begynte ryktene om utroskap å svirre, én etter én av elskerinnene sto fram og fortalte om sitt forhold til golfstjerna. Uten at hovedpersonen selv sa noe.

I stedet la han seg inn på en klinikk for sexavhengige.

Tausheten ble imidlertid brutt på en pressekonferanse 19. februar i år, der han la alle kortene på bordet og innrømmet å ha vært utro med en rekke kvinner.

- Jeg var utro - Jeg var utro. Det er bare jeg som har skylda. Jeg overbeviste meg selv om at reglene ikke gjaldt for meg. Jeg tenkte bare på meg selv. Jeg tenkte at jeg hadde jobbet så hardt at jeg fortjente det. Jeg hadde penger og berømmelse, og synes jeg kunne tillate meg å omgå reglene, innrømmet Woods i en følelsesladet pressekonferanse.

Han beklaget også overfor kona Elin og parets to barn.

Samtidig som utroskapshistoriene rullet i amerikansk media, flyktet sponsorene. Også golfsporten led under tapet av sin største stjerne og sleit med sponsorinntektene. En professor anslo tapet til Tigers sponsorer til 75 milliarder norske kroner.

Det var derfor stor lettelse blant golfinteresserte, sponsorer og ikke minst Tiger selv da han kunne gjøre comeback 8. april i år.

Tiger har imidlertid slitt sportslig etter comebacket. I sin siste turnering, Bridgestone Invitational, kom den tidligere verdenseneren på 78. plass, 18 slag over par. Sin dårligste prestasjon i karrieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer