Slutt mellom Hammerseng og Nyberg

Håndballparet flytter fra hverandre etter fem år som kjærester.

GÅR FRA HVERANDRE: Katja Nyberg og Gro Hammerseng har vært sammen i fem år. Nå er det slutt. Foto: Erik Berglund/Dagbladet
GÅR FRA HVERANDRE: Katja Nyberg og Gro Hammerseng har vært sammen i fem år. Nå er det slutt. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet): Siden 2005 har håndballparet Gro Hammerseng og Katja Nyberg både vært kjærester og spilt på samme lag.

Nå er forholdet slutt.

- Det informeres med dette at Gro Hammerseng og Katja Nyberg har gått fra hverandre som kjærester. Denne situasjon medfører ingen endringer i forhold til håndballspillerne Nyberg/Hammerseng som begge gleder seg til kommende sesonger i Larvik Håndballklubb, skriver klubben i en pressemelding.

Lagvenninner
Siden i sommer har de også spilt på samme klubblag, etter at Nyberg gikk fra den danske klubben Midtjylland, som tidligere het Ikast-Bording, til norske Larvik.

Gro Hammerseng er nå på vei til en turnering i Tyskland sammen med resten av Larvik, mens nyopererte Katja Nyberg er sykemeldt og sitter igjen i Norge.

Hammerseng sier til TV2 Sporten at de ikke skal være noe problem å fortsette å spille på samme lag selv om de nå ikke er sammen lenger.

- Det kommer ikke til å bli noe problem å spille sammen i Larvik. Jeg er ett hundre prosent sikker på at dette vil fungere kjempefint sportslig, sier hun.

Hammerseng og Nyberg ble kjærester mens sistnevnte spilte i Larvik, sommeren for fem år siden. Nyberg dro deretter til Ljubljana i Slovenia, før de ble lagvenninner og samboere i Ikast.

Støttet hverandre
Paret har vært gode støttespillere for hverandre, både på og utenfor banen. Begge har slitt med skader de siste åra, men har jobbet seg tilbake på parketten.

Det var derfor to ettertraktede signaturer Larvik sikret seg før den kommende sesongen - både spille- og markedsmessig. Hammerseng er tidligere kåret til verdens beste håndballspiller og Nyberg ble i 2007 stemt fram som VMs mest verdifulle spiller.

I sommer flyttet de inn i et hus på Halsen i Larvik, men nå går altså paret fra hverandre.

Tidligere denne uken ble det kjent at Larvik-trener Karl Erik Bøhn har innledet et forhold til Heidi Løke, Nybergs og Hammersengs lagvenninne.

Verken Nyberg eller Hammerseng har besvart Dagbladets henvendelser.