Myggen trekker seg som fotballekspert

- Det er nok andre som er mer komfortable med å være på TV enn det jeg er.

TREKKER SEG: Seerne får ikke høre Erik Myklands ekspertkommentarer under resten av VM-sendingene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TREKKER SEG: Seerne får ikke høre Erik Myklands ekspertkommentarer under resten av VM-sendingene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

|||(Dagbladet): Den tidligere proffspilleren Erik «Myggen» Mykland (38) har trukket seg som fotballekspert for TV2.

Myggen har fram til fredag figurert jevnlig på skjermen under kanalens VM-sendinger fra Kontraskjæret i Oslo. Over helga ga han beskjed om at han ønsket å trekke seg fra rollen som fotballekspert.

- Det stemmer at Myggen har trukket seg, men jeg opplever ikke dette som endelig, sier fotballsjef i TV2, Vegard Jansen Hagen, til Dagbladet.

- Dette var hans eget valg, og vi ble enige om å ta en pause og se det litt an. Vi har hatt en positiv dialog og har et håp om å få ham tilbake som ekspert.

- Har tro på Myggen
Dagbladet har ikke lykkes å komme i kontakt med Myggen, men til Se og Hør gjengitt av Se Her sier balleksperten at han ikke ønsker å gå i detalj om hvorfor han trakk seg.

- Vi passer til å gjøre forskjellige ting i livet, og det er nok andre som er mer komfortable med å være på TV enn det jeg er, sier Myggen til bladet.

Jansen Hagen vil heller ikke utdype grunnen til at fotballeksperten trakk seg.

Han sier at det viktigste er at Myggen selv ønsker å bidra som fotballekspert, og at han har overskudd og inspirasjon nok til å løse rollen på en god måte. Han tror måten Myggen tenker og snakker på appellerer til mange.

Kan bli comeback
- Vi har mer tro på Myggen som fotballekspert enn han har tro på seg selv i den rollen, sier Jansen Hagen.

- For oss er Myggen en veldig spesiell karakter, en annerledes ekspert som har sitt eget fokus på det tekniske og lekne. Vi opplever at han har viktige bidrag i norsk fotballdebatt og håper å få ham tilbake. Vi tror norsk fotball blir litt fattigere uten Myggen. Alle bør ikke være strigla A4-mennesker i ruta. Men til tross for at han kan se litt rufsete ut er han nok perfeksjonist, og tenker som så at hvis han ikke leverer som fotballglansdagene også på skjermen, overleverer han heller jobben til andre. Han er litt for kritisk mot selv.

Jansen Hagen sier at det er lite sannsynlig at Myggen kommer tilbake på skjermen før VM er over, men tror det kan bli et lite comeback dersom Maradona og Argentina kommer til finalen.

- Han elsker Maradona. Når alle andre latterliggjorde Maradona var han den eneste som stod opp for ham og sa at fyren er genial. Det har vist seg å være en korrekt spådom. Andre spådde Argentina nord og ned, men Myggens tro var riktig, sier Jansen Hagen.

POPULÆR: Erik «Myggen» Mykland er en av landets mest popluære fotballspillere. Her varmer han opp for sin siste tippeligakamp. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
POPULÆR: Erik «Myggen» Mykland er en av landets mest popluære fotballspillere. Her varmer han opp for sin siste tippeligakamp. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer