HEIET PÅ ELDAR: Mamma Bodil, pappa Jan og kona Laila Selbæk heiet Eldar Rønning inn til sølvmedalje i dag. Foto: Jan Thomas Holmlund
HEIET PÅ ELDAR: Mamma Bodil, pappa Jan og kona Laila Selbæk heiet Eldar Rønning inn til sølvmedalje i dag. Foto: Jan Thomas Holmlund Vis mer

- Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak

Eldar Rønning rørte kona Laila til tårer med VM-sølvet.

Publisert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Dette var sterkt, sier Laila Selbæk, Eldar Rønnings kone, og tørker tårene som presset seg på da ektemannen krysset mållinja og sikret seg VM-sølv på 15 kilometer klassisk.

Martin Johnsrud Sundby fikk bronse, og sammen sørget to dermed for nok en god norsk dag i Holmenkollen.

På tribunen sto Laila Selbæk og heiet fram ektemannen sammen med mor og far Rønning.

- Utrolig fokusert - Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak, og hvor fokusert han har vært på denne dagen. Dette har han jobbet så hardt for helt siden mai, sier en tydelig rørt kone.

Hun og Rønning giftet seg i mai i fjor. Sammen har de datteren Ellinor på ett og et halvt år.

Selbæk sier hun er imponert over Rønnings evne til å bidra på hjemmebane, til tross for knallhardt fokus på suksess i skisporet.

- Han bidrar så bra på hjemmebane og med barna selv om han trener to ganger om dagen. Det har skjedd mange ganger at idrettsutøvere ikke har klart å komme ordentlig tilbake etter å ha fått barn, men Eldar er så utrolig fokusert. Han er helt utrolig på å kombinere idrettsrollen og familierollen, sier Selbæk.

- Hjemmepappa Hun forteller at Eldar Rønning bodde hjemme med familien fram til torsdagen før verdenscuprennene i Drammen for to helger siden.

- Jeg jobber og dermed har Eldar vært hjemmepappa og laget middag hver dag fram til da, sier Selbæk.

Under pressekonferansen etter løpet, ga også Rønning uttrykk for hvor mye det betyr for ham å tilbringe tid med familien og leve så normalt som mulig.

- Jeg har en datter på halvannet år. Med min familiesituasjon ville jeg helst være hjemme og komme inn i den vante rytmen med kjøring og henting i barnehagen, og trening som normalt inn mot VM. Det gjorde at jeg kom hit med masse overskudd, og at jeg ikke ble lei på forhånd, sier Rønning.

TOK TIL TÅRENE: Laila Selbæk tok til tårene da ektemannen Eldar Rønning sikret den ene av to norske pallplasseringer i dag. Her gir hun Rønnings pappa Jan en god klem. Foto: Jan Thomas Holmlund
TOK TIL TÅRENE: Laila Selbæk tok til tårene da ektemannen Eldar Rønning sikret den ene av to norske pallplasseringer i dag. Her gir hun Rønnings pappa Jan en god klem. Foto: Jan Thomas Holmlund Vis mer

- Hva ble sagt da du møtte kona di etter løpet?

- Ikke så mye, egentlig. Det var mest sipping, sier han til Dagbladet.

- Helt himmelsk Under 15-kilometeren fikk Selbæk solid heiahjelp av Eldar Rønnings mamma Bodil og pappa Jan. Lenge så det ut til at Rønning skulle klare å dra i land gullet, men på de siste kilometerne ble det klart at finnen Matti Heikkinen ble for sterk.

Bodil Rønning stråler likevel av lykke over sønnens sølvmedalje.

- Det var så nært på gull, men vi er kjempefornøyd. Dette er helt himmelsk, vi er så stolte av Eldar, sier mamma Rønning, som spesielt ser fram til å se sønnen innta podiet under premieutdelingen foran folkehavet på Universitetsplassen i kveld.

- Da kommer det nok noen tårer, sier hun.

TO AV TRE PALLPLASSER: Sølvvinner Eldar Rønning (t.v.) og bronsevinner Martin Sundby Johnsrud jubler etter målpassering. De ble henholdsvis to og tre på 15-kilometeren i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TO AV TRE PALLPLASSER: Sølvvinner Eldar Rønning (t.v.) og bronsevinner Martin Sundby Johnsrud jubler etter målpassering. De ble henholdsvis to og tre på 15-kilometeren i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer