ÅPNER 2010 MED GULLAVTALE: Men blir det gullmedalje for idrettskjendisen? Neste uke begynner Australian Open. Foto: STELLA PICTURES
ÅPNER 2010 MED GULLAVTALE: Men blir det gullmedalje for idrettskjendisen? Neste uke begynner Australian Open. Foto: STELLA PICTURESVis mer

Historisk kjempeavtale til Sjarpova

Tennisstjerna starter 2010 med avtale fra Nike.

||| (Dagbladet): Tidligere Wimbledon-yndling Maria Sjarpova (22) har fornyet sin sponsoravtale med Nike i åtte år for 70 millioner dollar - over 395 millioner  norske kroner, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Det er mer enn noen annen kvinnelig idrettsutøver noen sinne har tjent på en enkelt sponsoravtale.

Best betaltAvtalen starter denne måneden, og inkluderer at Sjarpova skal designe klær for Nike. Tennisstjerna vil få prosenter av salget, ifølge en person med kjenskap til avtalen. Nikes talsperson, Derek Kent, har ikke ønsket å kommentere avtalen.

Nike er verdens største idrettskoprodusent, og har jobbet med den russiske sportskjendisen i elleve år. Siden Sjarpova vant Wimbledon i 2004 som 17-åring, har hun blitt en av de beste tennisspillerne i verden - og den best betalte kvinnelige idrettsutøveren.

SKAL DESIGNE KLÆR: Som en del av gullavtalen vil Sjarpova designe klesplagg. Foto: STELLA PICTURES
SKAL DESIGNE KLÆR: Som en del av gullavtalen vil Sjarpova designe klesplagg. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Frisk og raskSjarpova tjener nærmere 22 millioner dollar årlig i premiepenger og gjennom sponsoravtaler med selskap som Tiffany & Co., Sony Ericsson og Canon årlig, ifølge Sports Illustrated. Hun var den eneste kvinnen i sportbladets liste over de 20 best betalte ikke-amerikanske idrettsutøverne.

Etter at hun ble operert for en skulderskade i oktober 2008, som førte til en 10 måneders pause fra sporten, var hun i 2009 en skygge av seg selv. Nå, for første gang på to år, starter hun sesongen på neste ukes Australian Open frisk, rask og klar for kamp.

GULLJENTE: Tennisesset Maria Sjarpova har fått historisk godt betalt sponsonavtale fra Nike. Foto: STELLA PICTURES
GULLJENTE: Tennisesset Maria Sjarpova har fått historisk godt betalt sponsonavtale fra Nike. Foto: STELLA PICTURES Vis mer