Her er de best betalte kjendisene i Norge

Idrettsutøverne dominerer med de feteste lønningsposene.

HØY GASJE: John Carew er Norges best betalte kjendis med sin årslønn på 35 millioner kroner. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
HØY GASJE: John Carew er Norges best betalte kjendis med sin årslønn på 35 millioner kroner. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet): Det er tidsskriftet Kapital som har utarbeidet en liste over de i Kjendis-Norge som kan heve den feteste årslønningen. Det ser ut som at fotballproffene sparker godt fra seg i år. Fire av de seks best betalte kjendisene lever av å sparke ball.

Øverst på Kapitals liste rager den 193 centimeter høye Aston Villa-spilleren John Carew (30) med en årslønn på 35 millioner kroner.

Rallykjøreren Petter Solberg (35) har kjørt seg inn til en lønningspose på 32 millioner kroner på andreplass, mens Blackburn-proffen Morten Gamst Pedersen (28), som ser 29 millioner kroner gå inn på kontoen sin hvert år, tar den siste pallplassen.

«Karate Kid»-suksess
Først på femteplass finner man en person som ikke driver med sport.

Harald Zwart (45) har gjort det stort i Hollywood det siste halve året med nyinnspillingen av «Karate Kid». Foreløpig står han med en årsinntekt på 18 millioner, men vil nok kunne plusse ytterlige mange millioner kroner på årslønna når «Karate Kid»-pengene blir registrert.

Første kvinne på lista, på en delt niendeplass, er komikerdronninga Elina Krantz. Hun håver inn 15 millioner kroner i året.

«Mye stæsj, lite cash»
Det er imidlertid ikke alltid slik at det er de kjendisene som vinner festen som nødvendigvis vinner kampen om lønningskronene, ifølge Kapital.

For selv om damer som Tone Damli Aaberge, Charlotte Thorstvedt, Pia Haraldsen og Jenny Skavlan ofte blir brukt mye spalteplass på i pressen, har ikke denne populariteten noen innvirkning på lønningsposen.

Tone Damli Aaberge har ifølge Kapital en årsinntekt på 391 822 kroner, mens Jenny Skavlan, som har vært å se som programleder på TV3s «MasterChef» tjener 172 053 kroner i året.

Se hele listen over de 50 best betalte i Kjendis-Norge i den siste utgaven av Kapital.