- En bra fyr, men han twitrer ikke

Endelig kom Lance Armstrong til sin egen fest i Oslo.

(Dagbladet.no): Etter at verdens største sykkelstjerne gikk i mål i sykkelløpet Oslo Grand Prix i Oslo sentrum, troppet Lance Armstrong (37) opp på sin egen fest på utestedet Stratos på toppen av Folketeaterbygningen ved Youngstorget.

Den syvdobbelte Tour de France-vinneren ankom cirka klokka 23.45, og tok seg tid til å skrive autografer til fansen og bli fotografert sammen med kompisen og konkurrenten Thor Hushovd og generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel.

Selv om Armstrong deltok i oppvisningsløpet i Oslo, er hovedgrunnen til at stjernen er i byen at han skal holde et foredrag om kampen mot testikkelkreften som rammet ham i 1996. I 1999 kom han tilbake til sykkelsirkuset, og ble etter sine sju seiere i rittet mellom 1999 og 2005 omtalt som tidenes beste syklist.

Haiket med U2
- Jeg synes det er kjempefint å endelig være tilbake i Norge, sa Armstrong, som ikke har vært i landet siden det var sykkel-VM i Oslo for 16 år siden.

TILBAKE ETTER 16 ÅR: - Jeg synes det er kjempefint å endelig være tilbake i Norge, sa Lance Armstrong (37) da han ankom festen til hans ære på Stratos i Oslo i går. Alle foto: MARIUS GULLIKSRUD/STELLA PICTURES
KOMPISER: Lance var sammen med Thor Hushovd hele ettermiddagen før sykkelløpet i Oslo sentrum onsdag.
FESTBREMS? - Jeg må opp tidlig i morgen for å holde foredraget mitt, sa Armstrong.
KREFTAKTIVIST: I Oslo som representant for sin stiftelse til inntekt for kreftforskningen.
EN ANNEN SYKKELSTJERNE: Italienske Franco Pellezotti (31), som vant klatrekonkurransen i årets Tour de France, var også i Oslo i går.
PÅ REISEFOT: - Det blir nok en rolig kveld for meg, for jeg skal tidlig opp for å reise til Irland i morgen, sier Kurt Asle Arvesen.
HADDE MED KONA: Thor Hushovd og kona Susanne Haaheim (32) fikk en datter i mars. I går var det tid for fest.
TILBAKE ETTER FALLET: Tyske Jens Voigt (37) med følge. Han er lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i Team Saxo Bank, og tidligere lagkamerat med (og forlover for) Thor Hushovd. Voight falt stygt i Tour de France, og syklet ikke i går, men festen fikk han med seg.
ERIK SOLER: Med venninne. De kom rett fra standup-festivalen.
TV 2 OG NRK: Ved henholdsvis Dag Otto Lauritzen (til venstre) og Dag Erik Pedersen.
IKKE SYKKELINTERESSERT: Artist Maria Haukaas Storeng kom for å synge.
KJENDISINVESTOR: Arne Fredly og kona Anette kom på Lance-festen.
STOLTE VERTER: Anne Lise Ryel i Kreftforeningen og Harald Tiedemann Hansen i Norges Cycleforbund. - Vi har jobbet intenst med Oslo Grand Prix de siste ukene, så nå skal vi bare slappe av og feire. Det blir nok ikke så sent for min del. Jeg er jo en gammel mann, vet du, sa Hansen.

Sykkelstjerna fra Austin i Texas trodde imidlertid ikke festen på Youngstorget kom til å bli «helt texas».

- Jeg tror ikke det blir spesielt sent i kveld. Jeg må opp tidlig i morgen for å holde foredraget mitt, og jeg hadde dessuten en lang natt i går så jeg tar det nok rolig i dag, sa han. til Dagbladet.

Armstrong ankom Europa fra USA på tirsdag. Syklisten er en ivrig deltaker på nettsamfunnet Twitter, og fikk ifølge sine egne oppdateringer haik med U2 på deres turnéfly fra Glasgow til London i går.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Var imponert over folkemengden
«Great memories» twitret han etter at han hadde kommet til Oslo. Han postet et bilde av seg selv sammen med Hushovd, og ga ham et vennlig lite spark for å ikke være like flink med sosiale medier:

«Such a good dude. He's still not tweeting tho...» («for en bra fyr, men han twitrer ikke enda»).

FLERE SYKKELSTJERNER: Også Franco Pellizotti var på fest i Oslo i går kveld. Foto: STELLA PICTURES
FLERE SYKKELSTJERNER: Også Franco Pellizotti var på fest i Oslo i går kveld. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

- Både Lance og jeg synes at det er veldig gøy at han endelig er tilbake i Oslo. Han sa til meg etter vi hadde gått i mål at han var imponert over hvor mye mennesker det var som kom og så på løpet, sa Hushovd til Dagbladet i natt.

Ikke kjempeinteressert
I gjengen var også Kurt Asle Arvesen, Jens Voigt, Franco Pellizotti, Philippe Gilbert og flere andre av verdens beste sykkelryttere.

- Det blir nok en rolig kveld for meg, for jeg skal tidlig opp for å reise til Irland i morgen, sa Arvesen.

Artist Maria Haukaas Storeng lot seg ikke affisere av de internasjonale sportskjendisene.

- Jeg er her for å synge for gjestene. Jeg må innrømme at jeg ikke er kjempeinteressert i sykkel, sier hun.

MED KONA: Thor Hushovd og kona Susanne. Foto: STELLA PICTURES
MED KONA: Thor Hushovd og kona Susanne. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
JENS VOIGHT: Kurt Arve Aslesens lagkamerat kom med venninne. Foto: STELLA PICTURES
JENS VOIGHT: Kurt Arve Aslesens lagkamerat kom med venninne. Foto: STELLA PICTURES Vis mer