ANNONSØRINNHOLD

IT-RESIEMÅL: Vietnam kan bli det nye it-reisemålet og erstatte Thailand for mange nordmenn. Foto: NTB Scanpix
IT-RESIEMÅL: Vietnam kan bli det nye it-reisemålet og erstatte Thailand for mange nordmenn. Foto: NTB ScanpixVis mer

Reisefavoritt:

Vietnam kan utfordre nordmenns favorittreisemål

Trøtt av å dele parasoll med alle andre nodmenn i Khao Lak? 
Vietnam byr på fantastiske strender, nydelig mat og spennende kultur. 
Landet har også karaktertrekk som skiller seg fra naboen.

Thailenderne er kjente for sin avslappende holdning til service – det er ikke alltid soleklart om din bestilling når frem til kokken eller bartenderen. Mange reisende er enige om at Vietnam er annerledes. Her er servicen bedre, hyggeligere og mindre påtrengende. 
Det er dessuten billigere å kose seg ute med mat og drikke. Et stort mangfold av retter byr på mange nye smaksopplevelser for vietnameserne er besatte av god mat. Deres kjøkken har en egen stil og er influert av tiden under fransk styre.

Sammenlign priser på flybilletter til Ho Chi Mihn her

Sammenlign priser på flybilletter til Hanoi her

Finn hotell i Vietnam her

DAGENS BILLIGSTE PAKKEREISER TIL VIETNAM
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Stort utvalg i Ho Chi Minh

I Ho Chi Minh City kan du spise deg gjennom et enormt utvalg street food. Gå ikke glipp av den klassiske baguetten báhn mì eller middag på en franskinspirert restaurant der maten gjennspeiler bygningene fra kolonitiden. Byen har mange barer og puber hvor du kan slukke tørsten om kvelden men det er ikke like hysterisk som det kan være i Thailand og det kan være en fordel.

En annen fordel er at Ho Chi Minh City føles som en forholdsvis trygg by. Mange severdigheter påminner om krigen med USA og War Remnants Museum skildrer de overgrep som motstanderne begikk. De som ikke lider av klaustrofobi bør besøke Cu Chi-tunellene der man kan leve seg inn i Viet Cong-soldatenes hverdag under jorden.

Finn hotell i Ho Chi Mihn City her

ANNERLEDES STORBY: Besøk Ho Chi Minh City for en annerledes og livlig storbyferie. Foto: NTB Scanpix
ANNERLEDES STORBY: Besøk Ho Chi Minh City for en annerledes og livlig storbyferie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Beste badestedene rundt Phan Thiet

Lengter du etter lavere puls? Vietnam er et kontrastfylt land og for å oppleve roen kan du bare reise til østkysten. I Binh Thuan-provinsen finner du fiskebyene Mui Ne og Phan Thiet. Her finnes noen av Vietnams vakreste strender og de som orker å ta en liten utflukt kan enkelt finne et badested der man kan være uforstyrret.

Å leie sykkel er en utmerket måte å utforske omgivelsene, men man kommer ennå lenger unna med en scooter. Da kan du lett reise til områdets merkelige naturfenomen, som de hvite sanddynene eller de like mystiske røde sanddynene. En herlig naturopplevelse er å vandre langs ”The Fairy Stream”. Ta skoene i hånda og vandre mellom frodige trær og kalksteinsbygninger. 
Bestig gjerne Ta Cu Mountain. På det hellige berget dekket av regnskog finner du pagoder og en gigantisk Buddha.

Finn hotell Phan Thiet her

VIETNAMS PERLER: Phu Quoc skjuler noen av Vietnams vakreste strand-perler! Foto: NTB Scanpix
VIETNAMS PERLER: Phu Quoc skjuler noen av Vietnams vakreste strand-perler! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Strandliv på Phu Quoc Island

Et avslappende strandliv blant vaiende palmer finner du på Phu Quoc Island. Hit kommer man for de fantastiske strendene. Long Beach strekker er seg over to mil, men ryktet som den aller vakreste har Sao Beach med sin kritthvite sand. Du finner også uforstyrrede perler som Vung Bau Beach.

Når du går lei av sol og bad er det mye annet å finne på. En av de mest populære severdighetene er templet Dinh Cau som deler sin klippe med et fyrtårn. Phu Quoc National Forest er et skogseventyr som passer for hele familien og gå ikke glipp av Suoi Tranh Stream med tilhørende fossefall. Besøk også en av de 30 pepperplantasjene på øya. Selv på Phu Quoc finnes det spor etter krigen. Om du vil ta ned stemningen noen hakk så kan du besøke Coconut Tree Prison der Viet Cong-soldater ble holdt fanget.

HVITE STRENDER: Er du på jakt etter de vakreste, hvite strendene? Da er Mui Ne stedet for deg! Foto: NTB Scanpix
HVITE STRENDER: Er du på jakt etter de vakreste, hvite strendene? Da er Mui Ne stedet for deg! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et mer oppløftende utfluktsmål er Vinpearl Land. Fornøyelsesparken i Ganh Dau har alt, fra vannrutsjebaner til berg- og dalbaner. Du vil ikke gå glipp av landets gode mat. Phu Quoc sies å ha noen av Vietnams beste restauranter og utvalget av fisk og skalldyr er meget bra. Øya produserer også landets beste fiskesaus og de som ikke har følsomme nesebor kan gjerne besøke fabrikken.

Frister et besøk i Vietnam?

Sammenlign priser på flybilletter til Ho Chi Mihn her

Sammenlign priser på flybilletter til Hanoi her

Finn hotell i Vietnam her

DAGENS 5 BILLIGSTE '4-STJERNERS' PAKKEREISER TIL VIETNAM
Loading...
Loading...
Loading...

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.