Annonsørinnhold

TRE STORBYREISER SOM ER PERFEKTE FOR HØSTFERIEN

Ingen planer for høstferien? Ta med familien på storbyreise! Vi har plukket ut tre perfekte byer med aktive tips for store og små.

BARCELONA: Den spanske byen er perfekt for både små og store. Foto: NTB Scanpix
BARCELONA: Den spanske byen er perfekt for både små og store. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Med litt planlegging er en storbyferie en flott måte å være sammen på, uansett alder. Det kan også være spennende for de voksne å bli kjent med byen gjennom barna, mener Knut Ekerum i solfaktor.no.

Ta barna med i planleggingen

I følge Ekrem er planlegging alfa og omega for en vellykket ferie. – Ta barna med på forberedelsene. Halve moroa er å glede seg til turen. La dem finne frem til severdigheter og attraksjoner de har lyst til å besøke. Da blir det ofte lettere å få dem med på aktiviteter de ikke er fullt så begeistret for, sier han. Å bo sentralt er også viktig. Da slipper dere å bruke mye tid på transport frem og tilbake.

Sightseeing med buss

– Og bruk gjerne kollektivtransport når dere reiser rundt i byen. Det er mer spennende enn å ta taxi. Start med de røde «Hop on, hop off»-bussene som finnes mange steder. Da får dere en behagelig introduksjon til byen, fortsetter Ekrem.

Ikke minst er det viktig å senke skuldrene og legge opp dagen på barnas premisser. – Når du reiser med barn så er det ikke noe mål å krysse av for flest mulig severdigheter. Tenke enkelt! Kjøp lunsj på et marked og lag dere en piknik i nærmeste park. Ungene setter ofte mer pris på slike ting enn på fancy restauranter.

Perfekte byer for hele familien

Vi har plukket ut 3 spennende byer med aktive tips for hele familien:

1) Amsterdam: Sykkel, båt og pannekaker

Amsterdam er synonymt med sykling. Byen er flat, det er sykler overalt og utleiestedene er mange og gode. Å slippe de aller yngste familiemedlemmene løs i bytrafikken på egenhånd kan føles skummelt – helt til du husker at den populære sykkelen med lasteplan foran kommer fra Nederland. Så hva passer vel bedre enn å leie en klassisk nederlandsk bakfiets? Last ungene opp på lasteplanet og tråkk avgårde. Det vil garantert sette et eventyrlig preg på byopplevelsen. Her kan du forhåndsbestille sykkel.

DE 5 BILLIGSTE PAKKEREISENE TIL AMSTERDAM
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Dropp restaurantbesøket og kombiner mat med en tur med Pannekakebåten . Båten har et ballbasseng i akterenden, et rolig soldekk på toppen og best av alt, du kan spise så mange nederlandske pannekaker du orker uten at det koster mer enn båtbilletten. Turen tar ca to timer.

SYKKELBY: Amsterdam er en ideell by å oppleve fra sykkel, både for små og store. Den er helt flat og godt tilpasset en opplevelsesreise på to hjul.
SYKKELBY: Amsterdam er en ideell by å oppleve fra sykkel, både for små og store. Den er helt flat og godt tilpasset en opplevelsesreise på to hjul. Vis mer

Hvis det frister de voksne med et museumsbesøk, så kan Rijksuseum være et godt alternativ. Foruten en stor uteplass med kafeer og leker, har museet mange opplegg for barnefamilier. Det kan du lese mer om her.

Sjekk flybilletter til Amsterdam her

Sjekk hoteller i Amsterdam her

Se utvalget av pakkereiser til Amsterdam

2) Barcelona: Skattejakt, kabelbane og fornøyelsespark

BY OG STRAND: Barcelona kan by på både ekte storbyliv, mye moro og flotte sandstrender.
BY OG STRAND: Barcelona kan by på både ekte storbyliv, mye moro og flotte sandstrender. Vis mer

De trange labyrintsmugene i Barcelonas gotiske bydel, Barri Gotic er et morsomt sted å starte når dere skal utforske byen. Dette er en av de best bevarte middelalderbydelene i Europa. Pass på at turen ender i godteributikken Papabubble. Butikken ligger i Carrer Ample, og selger håndlaget godteri som ikke bare smaker søtt, men som også ser ut som små juveler. Til å spise opp – eller bare ha til pynt.

DE 5 BILLIGSTE PAKKEREISENE TIL BARCELONA
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Bytt ut turistbussen med den den gamle, blå trikken Tramvia Blau. Den tar dere til foten av Tibidabofjellet. Derfra fortsetter turen videre med kabelbanen helt til toppen. Herfra er det fantastisk utsikt over Barcelona, og ikke minst ligger Tibidabo fornøyelsespark her. Den åpner for sesongen 4. mars.

Sjekk flybilletter til Barcelona her

Sjekk hoteller i Barcelona her

Se utvalget av pakkereiser til Barcelona

3) London: Verdens lengste tunnelsklie

VERDENS LENGSTE SKLIE: Hvis familien deres er av den lekne og uredde typen kan en tur i verdens lengste og høyeste tunnelsklie være grunn sterk nok til å legge neste storbyferie til London. Foto: London Legacy Development Corporation
VERDENS LENGSTE SKLIE: Hvis familien deres er av den lekne og uredde typen kan en tur i verdens lengste og høyeste tunnelsklie være grunn sterk nok til å legge neste storbyferie til London. Foto: London Legacy Development Corporation Vis mer

London er et mekka for barnefamilier, og opplevelsene står i kø. Dere må naturligvis innom London Eye, Madame Tussauds, Harry Potters filmstudio og verdens største lekebutikk, Hamleys – for å nevne noe.

Det mange ikke vet er at verdens høyeste og lengste tunnelsklie også befinner seg i den engelske hovedstaden. Kunsttårnet The ArcelorMittal Orbit Tower ble bygget til sommer-OL 2012, og har senere blitt omkranset av det som nå er verdens høyeste og lengste sklie!

DE 5 BILLIGSTE PAKKEREISENE TIL LONDON
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Sklien er 178 meter lang og går i loop rundt kunstverket hele 12 ganger på den 40 sekunder lange sklituren fra topp til bunn. En billett koster 10£ for barn og 15£ for voksne. Kriterier for å skli: Fylt åtte år, minst 130 cm og vekt under 140 kilo. Det kan lønne seg å kjøpe billetter på forhånd.

Sjekk flybilletter til London her

Sjekk hoteller i London her

Se utvalget av pakkereiser til London

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer