Annonsørinnhold

Topp 10: Dette er Spanias beste strender

Spania er blant sommerens mest populære reisemål når nordmenn skal på ferie, og vi ferierer like gjerne på fastlandet som på en av de mange og populære øyene. Her finner du de beste strendene feriefavoritten har å by på ifølge brukerne av Tripsadvisor.

IDYLL: På Mallorca finner du flere a Spanias fineste strender Foto: NTB Scanpix
IDYLL: På Mallorca finner du flere a Spanias fineste strender Foto: NTB Scanpix Vis mer

1) La Concha Beach, San Sebastián

La Concha Beach blir ofte omtalt som en av verdens flotteste bystrender, og ifølge Tripadvisors brukere er dette den beste stranden i Spania. La Concha Beach ligger vakkert til i Concha-bukten med grønnkledde åser i hver ende. Stranden strekker seg over 1350 meter og ligger midt i byen. Her er det liv og røre nesten døgnet rundt. Bukten beskytter mot bølger, og stranden er langgrunn og barnevennlig. Du kan leie solseng og parasoll og det er et stort utvalg av sportsaktiviteter tilgjengelig.

2) Playa de Ses Illetes, Formentera

Strendene på Mallorcas naboøy, Formentera, er øyas hovedattraksjon, og ifølge Tripadvisors brukere finner vi en av Spanias aller beste strender her. Playa Illetes er hvit og langstrakt, med krystallklart, azurfarget badevann. I høysesong kan det bli ganske travelt her. Mange av gjestene kommer på dagstur fra Ibiza eller er blant de rike og berømte som ankrer opp utenfor med de kostbare yachtene sine. Den nordlige delen av stranden er den roligste, og er en offisiell nudiststrand. Det er restauranter på stranden og det tilbys ulike vannsportaktiviteter.

3) Playa de Muro, Mallorca

Playa del Muro er en seks kilometer lang strand noen kilometer utenfor familiefavoritten Alcudia. Sanden er hvit, finkornet og langgrunn. Det er langt færre mennesker her enn i Alcudia, men vær oppmerksom på at det kan blåse mer, og bølgene kan bli større her. Det er et godt utvalg av barer og restauranter.

4) Playa de Las Canteras, Las Palmas, Gran Canaria

Bystranden i Las Palmas er en klassiker på Gran Canaria, og en av Europas mest berømte bystrender. Den to kilometer lange stranden består av finkornet, gylden sand og ligger rett ved strandpromenaden og bebyggelsen, noe som gjør den ekstra populær. Det er solsenger og parasoller til leie, og et stort utvalg av restauranter og barer langs strandpromenaden.

5) Playa de las Catedrales, Ribadeo

Rundt 14 mil øst for Gijon i det nordlige Spania ligger en av landets mest spektakulære strender. Den store attraksjonen er de mektige klippeformasjonene som bare kommer til syne ved lavvann. De er opp mot 32 meter høye og består av lag på lag med skifer. Stranden er hvit og ren, drøyt 1300 meter lang, og helt oversvømt ved høyvann. Det er flere restauranter her, og stranden er tilrettelagt for funksjonshemmede.

Alle typer sport- og vannaktiviteter er tilgjelgelig i Mas Palomas Foto: NTB Scanpix
Alle typer sport- og vannaktiviteter er tilgjelgelig i Mas Palomas Foto: NTB Scanpix Vis mer

6) Playa de Maspalomas, Gran Canaria

Den brede, gylne Maspalomas-stranden strekker seg over seks kilometer fra fyrtårnet i Maspalomas og helt til Playa del Ingles. Midt i mellom ligger Maspalomas-ørkenen med sine spektakulære og vakre sanddyner. Vær oppmerksom på at både ørkenen og deler av stranden er populær blant nudister. Alle typer sport- og vannaktiviteter er tilgjengelig. Det er dusjer, toaletter og et stort utvalg av barer, restauranter og butikker. Husk å ta på deg flip-flopper, det kan være varmt å gå i sanden. Det er få steder med skygge, så det er en god ide å ta med parasoll.

7) Cala Comte, Ibiza

Cala Comte ligger et kvarters kjøretur fra San Antonio på sørvestre Ibiza, og er kjent for sitt krystallklare vann og vakre solnedgang. Stranden er bare 800 meter lang, så det gjelder å være tidlig ute i høysesong. Det er langgrunt og fint for barn, men vær oppmerksom på at det er veldig sterke strømmer hvis du svømmer langt ut fra stranden. Det finnes solsenger, parasoller, restauranter, toaletter og dusjer.

8) Playa de Bolonia, Tarifa

Tarifa er en liten fiskelandsby langs Lyskysten i det sørlige Spania. Bolonia ligger et par mil nord for Tarifa, og omtales ofte som en av Andalucias best bevarte hemmeligheter. Stranden er veldig populær blant spanske familier, men fremstår likevel som svært rolig og urørt. Ridning, surfing og fjellklatring er populære aktiviteter i området.

9) Playa de Alcudia, Mallorca

Alcudia har en fantastisk sandstrand som strekker seg over en mil fra Port d’Alcudia i nord til Ca’n Picafort i sør. Det er ikke uten grunn at dette er mange barnefamiliers førstevalg – stranden er langgrunn, hvit og finkornet, havet er turkisfarget og det er sjelden store bølger her. Det er mulig å leie solsenger og parasoller, og det er et stort utvalg av sport- og vannaktiviteter. Det finnes også ferskvannsdusjer, toaletter og spisesteder.

10) El Cotillo Beach & Lagoon, Fuerteventura

På den nordvestlige kysten av Fuerteventura ligger det vakre, hvite strender med naturlige laguner som perler på snor. Strendene er langgrunne og havet er krystallklart. Selv om El Cotillo er et turiststed, er det lett å finne seg en rolig og urørt plass på stranden. Vær oppmerksom på at det til tider kan blåse mye her. Det gjør også området spesielt attraktivt for surfere. Det er ikke toalettet eller solsenger på El Cotillo Bach, men det finnes et par steder som selger mat og drikke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer