Annonsørinnhold

Drømmeferie:

Strendene du ikke visste at fantes

Mayaruiner, en strand dekket av glass og paradis-strender. Glem det ruskete vinterværet – her er 5 av verdens heftigste strender.

Ser dette fristende ut? Da kan Maya Bay i Thailand være stranden for deg. Foto: Restplass.no
Ser dette fristende ut? Da kan Maya Bay i Thailand være stranden for deg. Foto: Restplass.no Vis mer

Anse Lazio, Seychellene

Strendene du ikke visste at fantes

Denne stranden ligger beskyttet til mellom store granittblokker og en skog av palmer. Dette er et fantastisk sted å snorkle og her er det vanlig å se havskilpadder og en stor variasjon av fisk. Selv om dette er en strand som tiltrekker seg mange turister virker det sjeldent overfylt her. Stranden er omkring 8 kilometer lang og det finnes mange områder hvor man kan være litt mer privat.

Flybilletter til Seychellene her

Hotell på Seychellene her

Maya Bay, Ko Phi Phi, Thailand

Strendene du ikke visste at fantes

Dette er muligens en av verdens vakreste tropiske strender. Stranden som i tillegg til sin iøyenfallende skjønnhet med høye klipper og klart blått vann også er kjent fra filmen The Beach som ble spilt inn her. For å oppleve øya uten alle turistene kan det være smart å leie en båt og dra ut hit tidlig på morgenen eller unngå å dra dit i den værste høysesongen. Ta gjerne med med mat og litt thailandsk øl som du kan nyte mens du beundrer den storslagne naturen som rammer inn denne drøyt 100 meter lange stranda.

Flybilletter til Krabi her

Flybilletter til Phuket her

Flybilletter til Bangkok her

Hotell i Krabi her

Hotell i Phuket her

Glass Beach, California, USA

Strendene du ikke visste at fantes

Dette er ingen klassisk badestrand men er allikevel en heftig og viktig strand. Gjennom hele 1900-tallet har mennesker dumpet avfall i sjøen som dukker opp langs kysten av California. Det kan høres ut som et mareritt men det er faktisk motsatt og stranden er veldig vakker. Samtidig er det en påminnelse om hvordan mennesker behandler naturen og kan være en lærerik opplevelse. Det har vært gjennomført flere opprenskninger av alt som er miljøfarlig og har blitt en perlerad av slipt glass som har lagt seg på stranden. Små glassbiter har gjennom tidene blitt slitt ned og det er utrolig vakkert å se alle fargene som reflekteres av solen. I dag er det forbudt å plukke med sig glassbiter fra stranda.

Flybilletter til San Francisco her

Flybilletter til Los Angeles her

Flybilletter til San Diego her

Hotell i California her

El Castillo, Tulum, Mexico

Strendene du ikke visste at fantes

I den historiske byen Tulum finnes denne perlen. El Castillo eller ”slottet” som det betyr på spansk er en vel bevart mayaruin. Nedenfor klippene finnes det en fantastisk kritthvit strand og et herlig vann. Her får man sol, bad og historie i ett. At man etter en badetur kan klatre opp på et par antikke Mayaruiner er en opplevelse utenom det vanlige. Stranden er relativt liten men en lite stykke unna ligger Playa Esperanza for de som vil ha mer plass. Langs stranden ligger fiskebåter i alle mulige farger og her kan man både kite-surfe og spise en fantastisk fisketaco.

Flybilletter til Cancun her

Flybilletter til Mexico City her

Hotell i Cancun her

Hotell i Playa del Carmen her

Cayo Largo, Cuba

Strendene du ikke visste at fantes

Dette er virkelig et paradis på jord. Her går det ikke an å velge ut en eneste strand da alle er like fantastiske og sand som i et timeglass og turkist vann. Det er nesten så man tror at man befinner seg i et postkort. Cayo Largo er en liten øy som er lett å komme seg til fra fastlandet. Øya kjennetegnes av vidstrakte strender og en ro som ikke finnes så mange andre steder. Hit reiser man ikke for å feste men for å slappe av. Det har ikke vært noen større kommersialisering på øya og strendene er urørte. Her kan man få se alt fra sjøstjerner til delfiner.

Flybilletter til Havanna her

Hotell i Havanna her

Hotell på Cuba her

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer