Annonsørinnhold

Reisetips:

Storbyferie på lavbudsjett

Kredittkortet går ofte varmt på storbytur, men det finnes reisemål hvor du får ekstra mye for pengene. I Budapest, Praha og Gdansk får du i tillegg en god porsjon historie med på kjøpet.

Budapest er en perfekt by for venninneturer. Foto: NTB Scanpix
Budapest er en perfekt by for venninneturer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Dette er byer det er enkelt å komme seg til, og hvor prisnivået på både mat, drikke og aktiviteter fremdeles er behagelig lavt sammenlignet med steder som London, Paris og Barcelona, sier Thomas Engelstad i Restplass.no.

Badefest i Budapest

Budapest er en vakker og spennende by som blant annet er kjent for alle sine kurbad. Allerede i 1934 ble byen kåret til Europas spa-by, men badetradisjonene har røtter helt tilbake til romernes tid. Det finnes over 100 varme kilder og et stort utvalg av badehus, lekre spahotell og tyrkiske bad.

Det gjør byen perfekt for en venninnetur, og det er ekstra hyggelig at spabehandlingene ofte koster en brøkdel av det du betaler her hjemme.

DAGENS 5 BILLIGSTE PAKKETURER TIL BUDAPEST
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Bred og mektig deler elven Donau byen i to, i bydelene Buda og Pest. På Buda-siden finner du den gamle bydelen med koselige, trange smug og brosteinsbelagte gater. I Pest ligger forretningsstrøket med flotte, brede handlegater, museer og statsoperaen.

Det er billig å spise og drikke i Budapest, og du kan ikke reise hjem uten å ha spist den tradisjonelle gulasjen og drukket ungarsk øl.

Vi anbefaler også et kveldscruise på Donau og et besøk på Gellerthøyden, Gellérthegy hvor du har en fantastisk utsikt over hele byen.

Les mer om Budapest

Praha – vakkert og billig

Den tsjekkiske hovedstaden er en av Europas vakreste byer med spennende kultur, vakre, historiske bygninger og mange severdigheter. I Praha så finner du noe for enhver smak. Enten du er glad i teater, kunst og kultur, historie, uteliv, gastronomi eller shopping. Her er det noen for alle, mener Thomas Engelstad i Restplass.

I Praha er det billig å spise og drikke. Foto: NTB Scanpix
I Praha er det billig å spise og drikke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et av byens landemerker er den over 600 år gamle Karlsbroen. Den er stengt for biltrafikk og preget av turister, gateselgere og musikanter. I følge Thomas Engelstad er bytorget i gamlebyen et av de flotteste i hele Europa, med arkitektur fra mange ulike epoker. Her finner du også den astronomiske klokken, som er en av de mest populære attraksjonene i Praha.

Det er billig å spise og drikke, spesielt hvis du beveger deg litt utenfor de største turiststrøkene. Spør om gode tips på hotellet, og ikke glem at tsjekkerne er kjent for å lage verdens beste øl. Det mest kjente heter Pilsner Urquell og koster rundt en tier.

DAGENS 5 BILLIGSTE PAKKEREISER TIL PRAHA
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Les mer om Praha

Gdansk – hansaby ved Østersjøen

Det er ikke alltid nødvendig å reise langt for å ha en opplevelsesrik langhelg. Det tar ikke mer enn halvannen time å fly fra Oslo til polske Gdansk. I motsetning til hva mange kanskje tror, så er Gdansk en fargerik og koselig by med Hansa-bebyggelse og gode shoppingmuligheter. Byen er perfekt for en kjærestetur eller for jentegjengen som vil kose seg med spa og uteliv. Spa-prisene er i mange tilfeller det halve av hva det koster i Norge.

DAGENS 5 BILLIGSTE PAKKREISER TIL GDANSK
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Nabobyene Sopot og Gdynia er også er verdt et besøk. Sopot har en flere kilometer lang strand, og i Gdynia finner du flere store shoppingsentre. Det er enkelt å reise mellom byene med tog eller taxi.

Les mer om Gdansk

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer