Annonsørinnhold

Tenerife:

Slik velger du riktig feriested på Tenerife

Frodige Tenerife er den største av Kanariøyene, og rundt 100 000 nordmenn legger ferien hit hvert år. Sørspissen av øya er førstevalget for de fleste, men Kanariøya har mye mer å by på enn shopping, sol og uteliv.

Utsikt over byen Puerto de Santiago på Tenerife. Foto: NTB Scanpix
Utsikt over byen Puerto de Santiago på Tenerife. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Playa de las Americas og Los Cristianos ligger side om side på den solsikre sørspissen, og er de største og mest populære feriestedene på Tenerife. Stedene er bundet sammen av en fire kilometer lang strandpromenade med strender, kafeer, butikker og restauranter. I området finner du alt du trenger for en vellykket ferie: flotte hotell, strender, utesteder, restauranter og et stort utvalg aktiviteter.

Badeparken Siam Park er blant stedene som er verdt et besøk. Her er det sklier og attraksjoner tilpasset alle aldersgrupper, og dersom du ikke er i lekehumør kan du kose deg på en solseng ved den kunstig anlagte stranden.

I badebyen Playa de las Americas finner du fantastiske strender. Foto: NTB Scanpix
I badebyen Playa de las Americas finner du fantastiske strender. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hvis dere foretrekker å bade i havet er det mange strender å velge blant. Noen har sort lavasand, mens andre er kunstige med gylden, importert sand. Det er mulig å leie solsenger og parasoll de fleste steder, men utvalget av aktiviteter varierer. De fleste strendene er barnevennlige, og en av de mest populære heter Las Vistas og ligger mellom Las Americas og Los Cristianos.

DAGENS BILLIGSTE PAKKEREISER TIL TENERIFE
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Puerto de la Cruz

I den vakre Oratavadalen ligger naturskjønne Puerto de la Cruz, av mange ansett som en av de vakreste byene på Kanariøyene. Dette stedet passer bra for deg som setter pris på gode restauranter og shopping i kombinasjon med sol og bad. Byen har en genuin og sjarmerende kanarisk atmosfære, og er Tenerifes eldste ferieby.

Fra Puerto de la Cruz har du dessuten et perfekt utgangspunkt for å oppleve mer av Tenerife. Herfra har du enkelt adkomst til naturskjønne fotturer, utflukter til vulkanen Teide med verdens største krater, vingårdbesøk og dyreparken Loro Parque. Ikke gå glipp av Lago Martiánez – César Manriques fantastiske saltvannsbasseng med laguner, blomster og store solterrasser på den nordlige odden i Puerto de la Cruz.

Los Gigantes

Den vesle byen ligger tre kvarter vest for den sørlige flyplassen, ved foten av de høye klippene som har gitt byen sitt navn. Dette er et av de mest solrike stedene på Tenerife. Los Gigantes er et stille og rolig feriested, med koselige butikker og restauranter. Fra den lille havnen kan du dra på fisketur, og vi anbefaler leiebil for lettere å kunne oppdage øya på egenhånd. Den vakre Mascadalen litt nord for Los Gigantes anbefales for en fottur som tar om lag to timer

Santa Cruz

Hovedstaden på Tenerife er tropisk og ekte kanarisk, og et must for deg som vil oppleve noe mer genuint enn de populære turistbyene i sør. Her er det gode muligheter for shopping, utstillinger, kunst og kultur. Ikke gå glipp av den vakre Las Teresitas-stranden like nord for Santa Cruz. Dette er en av de beste strendene på hele Tenerife. I helgene er det stappfullt av lokale her, men i ukedagene er det godt med boltreplass. Lunsjen spiser du på fiskernes egen kantine, Cofradia de Pescadores sør for stranden.

Beach Las Teresitas i Santa Cruz på Tenerife. Foto: NTB Scanpix
Beach Las Teresitas i Santa Cruz på Tenerife. Foto: NTB Scanpix Vis mer

El Medano

El Medano er en kanarisk småby på sørøstkysten med et rolig og laidback miljø. Hvis du vandrer sørover langs stranden ender du etter tre kilometer opp ved foten av Montana Roja som rager 171 meter over havflaten. Her er flotte strender med lys sand. På grunn av det åpne landskapet og den nesten konstante sterke nordøstlige vinden er stedet ett av verdens beste for wind- og kitesurfing.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer