Reiseguide:

Middelhavsperlen Kroatia

En fantastisk hybrid av Øst Europa og Middelhavet. Med 526 kilometer kyst, frodige natur og tusenårige historie er Kroatia som en lunsj-buffet hvor du finner noe for alle. Dessuten koster det ikke skjorta å feriere der.

KROATIA ER HETT. Ikke nok med at landet kan skryte av en flott lang kystlinje, perfekt for seiling og fantastisk natur – her er også historiske, kulturelle og arkitektoniske skatter for de som ikke ønsker å ligge på stranda. Og landet er fortsatt relativt billig i forhold til hva du får for pengene.

image: Middelhavsperlen Kroatia

DAGENS BILLIGSTE PAKKEREISER TIL KROATIA
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

DE SOM LENGTER etter sol og bad har et bredt register å velge mellom – fra rolige adskilte klipper og svaberg til brede, hvite sandstrender. Bol på øya Brac tilhører sistnevnte, Korcula har en håndfull vakre strender og Brela har utrolig vakre bukter – for bare å nevne noen.

image: Middelhavsperlen Kroatia

BARNEFAMILIER som vurderer Kroatia bør sikte seg inn mot Istrien eller Dalmatient. Visst finnes det mange steinstrender og bade-plattformer men vannet er klart og varmt og det er også mange barnevennlige alternative aktiviteter. Hvis du liker å være ute på sjøen, er seiling et godt alternativ. Vær med på dagsturer – eller hvorfor ikke leie en båt i en uke?

image: Middelhavsperlen Kroatia

HAR DU IMIDLERTID lett for å bli sjøsyk og ikke liker å ligge i horisontal stilling på en strand – hva skjer da? Masse. Kroatia har et relativt bra transportnettverk og det er lett å komme seg rundt i landet. Vel verdt en omvei er Plitvicka Jazera, en nasjonalpark som er på UNESCOs verdensarvliste og har 16 sammenhengende innsjøer. Innsjøene er kjent for sine karakteristiske farger, grønn, turkis, blå eller grå, og besøkende kommer seg rundt i parken med tog eller elektriske båter. Nasjonalparken Sjeverni Velebit er også en perle. Den ligger langs Adriaterhavet, og du kan sykle eller vandre i et fantastisk fjell landskap. Her er også landets dypeste hule som fører besøkende ned til en dybde på over 1400 meter.

image: Middelhavsperlen Kroatia

ER IKKE FLORA og fauna din interesse kan du besøke slottet Trakošcan som ligger en time nord for Zagreb og er en stor attraksjon. Trakošcan er en festning fra det 13. århundre som var en del av det nordvestlige kroatiske forsvaret. I tillegg til å rusle rundt på slottet og sjekke ut våpen, møbler og malerier, kan du vandre langs den 2,4 km lange kunstige innsjøen.

image: Middelhavsperlen Kroatia

BYEN TROGIR er også en ekte perle og særlig det gamle sentrum som er med på med UNESCOs verdensarvliste. Her sameksisterer både greske, romerske og venetianske stilarter. Kystbyen har mange kirker bygget i renessanse, gotisk og barokk stil og er åpenbare attraksjoner for de som liker arkitektur.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.