Annonsørinnhold

Drømmereise:

Mexico - mer enn bare drømmestrender

De meksikanske paradisene byr på mer enn sol, kritthvite strender og turkis vann. Når du er lei av strandlivet venter pyramider og mystiske templer, og kanskje et bad i et av synkehullene der mayaindianerne ofret mennesker.

MER ENN BARE STRAND: Det er ikke bare kritthvite strender å finne i vakre Mexico. Foto: NTB Scanpix
MER ENN BARE STRAND: Det er ikke bare kritthvite strender å finne i vakre Mexico. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mange reisemål lokker med palmer, strender og innbydende vann – men visse land kan skimte med det lille ekstra. I Mexico finner du historiske utfluktsmål som virkelig gir deg hakeslepp.

Cancun

På Yucatánhalvøas østkyst tilbyr Cancún luksuriøse hoteller, et intensivt natteliv – og selvfølgelig Karibiahavet. Strender som Playa Tortugas og Playa Delfines gir avkobling når du vil senke pulsen. Eller hvorfor ikke lade batteriene på Kvinnenes øy – Isla Mujeres? Når du allikevel har reist til Cancún må du for alle del ikke gå glipp av noen av Mexicos mektigste severdigheter. På den nordlige delen av Yucatánhalvøya, omtrent 19 mil sørvest for Cancún, ligger den arkeologiske byen Chichén Itzá. Bussreisen dit tar omkring 2,5 tm,e men ikke la det avskrekke deg – steder er faktisk kåret til et av verdens syv nye underverk!

MER ENN ØYET SER: Cancun har langt mer enn bare hvite strender og luksushoteller. Foto: NTP Scanpix
MER ENN ØYET SER: Cancun har langt mer enn bare hvite strender og luksushoteller. Foto: NTP Scanpix Vis mer

Byen hadde sin storhetstid fra 500-tallet frem til 1400-tallet. Firehundre år senere måpte forskerne da de hogget seg i gjennom jungelen. Den mest kjente bygningen er pyramiden “El Castillo”, men her finnes også krigstempelet “Los Guerroeros”, dekorert med ansiktsmasker – samt den mystiske ballbanen med en hylle for oppvisning av hodeskaller, sammen med et antall fascinerende bygninger.

TOP 5 PAKKEREISER TIL CANCUN!
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Sammenlign priser på flybilletter til Cancún her

Finn hotell i Cancún her

Cozumel

Øya er et mekka for alle som elsker å være på, i og under vann! Palancar Beach er en av Cozumels klassiske strender. her leier du kajakk, vannscooter, eller for all del en seilbåt. Øya lokker mang en sportsfisker, og Palancar Beach byr dessuten på supre dykkeforhold. Men selvsagt går det an å bare slappe av også. Barnevennlige Paradise Beach på vestsiden av øya passer for de aller fleste. Det er også hit lokalbefolkningen stikker for en dukkert.

VANNPARADIS: ... for både de som elsker å være i og under vann. Foto: NTB Scanpix
VANNPARADIS: ... for både de som elsker å være i og under vann. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lei av stranden? Ta et jeep-eventyr ut i naturen. Se ville krokodiller i Punta Surs økopark. Her har du mulighet tl å snorkle med sertifisert guide på det beskyttede korallrevet. Rusle rundt blant mayaruiner i San Gervasio, dit kvinner kom for å tilbe fertilitetsgudinnen. Avrund dagen med tequila-smaking, og se hvordan agavekaktusen forvandles til den edle nasjonaldrikken.Chankanaab National Park er en annen plass som tilbyr utmerket snorkling. Her har du t.o.m muligheter for å møte ville delfiner. Dersom du ikke våger seg ut på dypt vann kan du svømme med rokker på Stingray Beach i San Miguel. Dyrene har ikke den giftige halespissen, så det er helt risikofritt.

Finn hotell på Cozumel her

MAYASTRENDER: På Tulum finner du en av de best bevarte mayastrendene. Foto: NTB Scanpix
MAYASTRENDER: På Tulum finner du en av de best bevarte mayastrendene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tulum

Omkring 13 mil sør for Cancún tilbyr Tulum ikke bare kritthvite strender og flere naturreservat. På en klippe rett nedenfor Tulums downtown-område finner du en av de best bevarte mayastrendene. Plassen er kanskje ikke like mektig som Chichén Itzá, men severdigheten ligger derimot bare et steinkast unna og er verdt å få med seg. Cirka fem mil nord for Tulum ligger ruinen Cobá. Der kan du sjekke ut den store pyramiden, med over 120 trappetrinn. Du bør også teste å bade i en “cenote”, det er et stort synkehull fylkt av grunnvann, svært vanlig i denne delen av Mexico. Mayaindianerne anså disse som hellige kilder, og ofret mennesker i dypet. Omkring tre mil utenfor Tulum finner du grottelignende “El Gran Cenote”. For fulle utbytte av opplevelsen anbefales å snorkle med guide.

Sammenlign priser på flybilletter til Cancún her

Finn hotell i Cancún her

Mer reiseinspirasjon? Sjekk ut Se og Hør sin reiseside!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer