Annonsørinnhold

Syden:

Knøttliten, eksotisk og varm! Dette er den ukjente Kanariøya

Er du på jakt etter nye og ukjente kanariopplevelser i vinter? Dersom du ennå ikke har besøkt frodige La Palma har du mye å glede deg til. Øya er ikke større en danske Bornholm, men rommer både høye fjell og dype raviner, vulkaner, lavastrender og kanskje verdens flotteste stjernehimmel.

På denne øya finner du lavastrender og kanskje verdens flotteste stjernehimmel. Foto: NTB Scanpix
På denne øya finner du lavastrender og kanskje verdens flotteste stjernehimmel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke uten grunn at La Palma har fått kallenavnet La isla bonita – den vakre øya. Øya er ikke større enn fire ganger to mil, og den ligger nest ytterst av Kanariøyene, vest for Tenerife. La Palma er dekket av palmer og frodige vekster, og her vokser det store mengder bananer, druer, papaya og avocado.

Vulkaner og stjernehimmel

Midt på øya ligger nasjonalparken Caldera de Taburiente med et av verdens største vulkankratre med en diameter på hele ti kilometer! På en av La Palmas høyeste fjelltopper ligger det berømte astronomiske observatoriet, Observatorio de Roque de los Muchachos.Fordi himmelen ikke forstyrres av andre lyskilder (lysbruk på offentlige steder er lovregulert) er forholdene ekstra gode for å studere stjernehimmelen, og det kommer stjernekikkere fra hele verden hit for å oppleve nettopp det.

DAGENS BILLIGSTE PAKKEREISER TIL LA PALMA
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

På La Palma ligger også alt til rette for vakre fotturer. Det finnes totalt rundt 1000 kilometer med vandringsstier, og en av dem går til toppen av La Palmas høyeste fjell, Roque de losMuchachos, 2426 meter over havet.

Los Cancajos

Badebyen Los Cancajos ligger ved en svart lavastrand som er tildelt blått flagg for sitt rene badevann. Nede ved stranden går det en strandpromenade med noen koselige barer og tapassteder. En fordel ved å feriere i Los Cancajos er at du kan kombinere den rolige landsbystemningen med en utflukt eller to til hovedstaden Santa Cruz som ligger nå fåkilometer unna.

Santa Cruz

Sjarmerende Santa Cruz de la Palma er hovedstaden på La Palma. Bybildet er preget av vakre1500-tallsbygninger med trebalkonger, koselige torg og historiske severdigheter. Dette gjørat mange mener Santa Cruz er den vakreste byen på hele Kanariøyene.

Los Llanos de Aridane

Ligger på vestkysten og er La Palmas travleste by med rundt 20 000 innbyggere. Byen liggeret stykke fra kysten, og er en av inngangsportene til nasjonalparken Calderea de Taburiente.

Nydelig soloppgang på Charco Azul resort på La Palma. Foto: NTB Scanpix
Nydelig soloppgang på Charco Azul resort på La Palma. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Puerto Naos

Denne vesle badebyen på den sørlige østkysten er et koselig og avslappet feriested med LaPalmas lengste lavastrand. Langs strandpromenaden finner du et lite utvalg barer, butikker og restauranter. Den er for øvrig et perfekt sted å nyte de fantastiske solnedgangene. Dersom dere liker å være i aktivitet så er det mye å gjøre i området. Guidede fotturer,sykkelutleie, båtturer, paragliding, dykking og annen vannsport er noen av aktivitetene somtilbys.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer