ANNONSØRINNHOLD

Reiseguide:

Hurtigguide til solen - Kapp Verde

Som en varmere variant av Kanariøyene, billig og passe langt unna. Her er de beste tipsene fra restplass.no til Kapp Verde. Øygruppa som blir mer og mer populær blant nordmenn.

Strendene: Her finnes drøssevis av kilometerlange strender der du slipper å ligge som sild i tønne. På øya Sal, en av landets mest solsikre øyer med en årlig gjennomsnittstemperatur på 25 grader, ligger Santa Maria Beach. Selvsagt lokker de nærliggende hotellene en hel del feriereisende, men jo lengre bort fra turistområdet du søker deg, desto roligere blir det. Saõ Pedro-stranden på øya Saõ Vicente er utmerket for windsurfing – og i tillegg nesten folketom.

Severdighetene: Det aller meste dreier seg om strendene, uansett hvilken øy man bor på. Men for den som er lei av å slikke sol anbefales en tur med firhjulsdrevet jeep i sanddynene, eller hvorfor ikke windsurfing med instruktør? Ta gjerne en båttur yil øya Fogo hvis mulig, her finnes en aktiv vulkan. 2 839 m.o.h. bys det på en bedårende utsikt over øyriket.

image: Hurtigguide til solen - Kapp Verde

Maten: Framfor alt er fisk og skalldyr sikre kort, fiske er tross alt det vanligste levebrødet i landet. Sørg også for å prøve retten cachupa, en slags gryte med mais, løk, grønne bønner, søtpotet, squash, tomater, kål og bacon. I blant serverers også kjøtt eller fisk ved siden av. Og det er ekstremt billig å spise ute, på en lokal restaurant kommer man unna med en 50-lapp for et måltid med drikke.

DAGENS BILLIGSTE PAKKEREISER TIL KAPP VERDE
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Gå ikke glipp av: med sin beliggenhet cirka 500 kilometer fra Afrikas vestkyst, omkring 8 timer med fly fra Norge, bare tre timer lengre enn til kanariøyene – har landet naturligvis lange sjøfartstradisjoner. Øygruppen var et naturlig stopp for mange sjøfarere, og det ligger masser av gamle vrak omkring øyene. Legg til undervannsgrotter og et fantastisk dyreliv under overflaten. Sørg derfor for å dykke mens du er på Kapp Verde, om du ikke har lært deg kan du gjerne ta dykkesertifikatet på plass.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.