Annonsørinnhold

Storbyferie:

Hurtig-guide for weekend i København

Hipt, trendy, pent og smakfullt. Nordens kuleste hovedstad er en liten flytur unna Norge. I København blomstrer kultur- og utelivet om aldri før.

KØBENHAVN-GUIDE: Dette bør du gjøre neste gang du besøker København. Foto: NTB Scanpix
KØBENHAVN-GUIDE: Dette bør du gjøre neste gang du besøker København. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lei en sykkel

Sykkel den beste måten å komme seg rundt ut i København. Metroen er rask og effektiv men tunnel nettverket er ikke så stort og du går glipp av mye når du reiser under jorden.

København er i stedet en perfekt sykkelby da den er flat og har fine sykkelstier. Det er mange bra steder å leie sykkel overalt i byen. Det koster rundt hundre kroner per dag, en sum som gradvis avtar, avhengig av hvor lenge du velger å leie.

Flybilletter til København

Hotell i København

KUNST OG KULTUR: København er en by full av kunst og kultur. Foto: NTB Scanpix
KUNST OG KULTUR: København er en by full av kunst og kultur. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kunst

Den avslappede danske livsstilen har gjort København til en unik storby i Norden. Byen har også alltid vært et sted for alternative mennesker, bohemer og kunstnere. Som i sin tur har medført en vrimmel av kunstgallerier og utstillinger.

Sisternene i Søndermarken er Københavns gamle vannreservoarer, som nå er blitt omgjort til kunstmuseum og er åpent fra tidlig vår til november. Der har man en spennende kunstinstallasjon per sesong og sammen med miljøet rundt skaper det en opplevelse utenom det vanlige.

En annen favoritt som er verdt et besøk er Nikolaj Kunsthal. På Kongens Nytorv ligger denne gamle kirken som i dag eies av Københavns kommune, og brukes som et kunstgalleri.

Hvis du har minst et par dager å tilbringe i København , er det en god ide å ta toget til det verdensberømte Louisiana kunstgalleriet. Det trenger sannsynligvis ingen utfyllende presentasjon og her vises det alltid kunst i verdensklasse. Hvis du fortsatt reiser med tog, kan du passe på å reise til Helsingør og utforske det nye maritime museet, som ligger i en tørrdokk og arkitekturen i seg selv er vel verdt besøket.

Flybilletter til København

Hotell i København

FORSKJELLIGE BYDELER: København er delt inn i en rekke bydeler, hvor hver av dem har sitt særpreg. Foto: NTB Scanpix
FORSKJELLIGE BYDELER: København er delt inn i en rekke bydeler, hvor hver av dem har sitt særpreg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nørrebro

Byens ulike bydeler lever sine egne liv selv om de er knyttet sammen på en bra måte. Nørrebro har over flere år vært en veldig bra bydel for barer, kroer og uteliv. Her er det mye ungdom og området har over flere år blitt stadig mer oppgradert.

På Nørrebro ligger bargaten Blagardsgade som for noen år siden var kjent for flere opprivende skyteepisoder mellom danske gjenger men er nå mye roligere. Her finner du mange gode barer og en rekke sjarmerende brune kneiper. Ta en titt gjennom vinduet for å se om det frister og det er sjelden man blir skuffet.

Hvis du leter etter fine dining så finner du her Restaurant Relæ som har en Michelin-stjerne og ble i 2016 kåret til den 40. beste restauranten i verden. Restauranten drives av to tidligere Noma kokker og det vitner om god kvalitet. Her gjelder det å bestille et bord. På Manfreds & Wine serveres det en fantastisk vegetarisk smaksprøve-meny og økologisk vin. Nørrebro vil ikke skuffe deg.

Flybilletter til København

Hotell i København

NY FAVORITT: Lenge har Nørrebro vært favoritten i byen, nå konkurrerer bydelen med Vesterbro som tiltrekker seg en rekke unge. Foto: NTB Scanpix
NY FAVORITT: Lenge har Nørrebro vært favoritten i byen, nå konkurrerer bydelen med Vesterbro som tiltrekker seg en rekke unge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vesterbro – det nye Nørrebro

Nørrebro har lenge vært det hippeste området i København, men har i dag stor konkurranse av naboen i vest. Gå av på Hovedbanegården og gå gjennom Istedgade mot Vesterbro for å nyte et nyskapende restaurant og barliv.

På Vesterbro er Kødbyen som er et mekka for Københavns ungdommer. Start med å besøke noen av de innovative restaurantene, helst Nose2Tail Meat & Seafood. Som navnet avslører, går ingenting til spille, alt blir brukt og av råvarer er det mye økologisk. Her kan det være smart å bestille bord før man kommer dit.

Fortsett deretter med noen drinker på nærliggende barene eller spennende øl fra mikrobryggerier i området. Avhengig av hva man føler for kan man enten ta en barrunde eller gå til Bakken (ikke fornøyelsesparken) om danselysten melder og hvor det er 2 nattklubber som alltid har en god atmosfære, verdensberømte DJ og hyggelige mennesker. Det er heller ikke spesielt dyrt og københavnerne får alle til å føle seg velkomne.

Flybilletter til København

Hotell i København

NEST STØRSTE TURISTATTRAKSJON: Christianshavn-bydel er den nest største turistattraksjonen, og det med god grunn! Foto: NTB Scanpix
NEST STØRSTE TURISTATTRAKSJON: Christianshavn-bydel er den nest største turistattraksjonen, og det med god grunn! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Christiania

Den danske anti-autoritære mentaliteten har lenge preget københavnernes livsstil. Dette er en av grunnene til at Christiania har eksistert så lenge. Christiania er en del av Christianshavn-bydel og dette mytiske stedet trenger sannsynligvis ingen utfyllende presentasjon. Det er i dag Danmarks nest største turistattraksjon men har allikevel klart å bevare sin unike sjarm.

I den senere tid har det vært en viss uro og på et beboermøte tok christianittene selv beslutningen om å rive hasj-bodene som sto der. Spørsmålet er nå hva som skal skje videre.

Men Christiania er mye mer enn bare hasjen. En runde rundt innsjøen i kveldssolen er en flott opplevelse. I tillegg er det en spennende arkitektur hvor beboerne selv har bygget sine hus og gir en variert bebyggelse hvor bare fantasien setter grenser. Dette er virkelig et unikt sted, og hvis du besøker København, bør du ha vært innom Christiania en gang. Ta gjerne en øl på Nemoland-baren og bare føle atmosfæren. Inne i toalettet er det akvariefisk på taket – det bare er en slik.

Flybilletter til København

Hotell i København

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer