Annonsørinnhold

Reise

Her finner du verdens dyreste cupcake (den koster 8000 kroner ...)

Dubai er byen som tar luksus til et helt nytt nivå. Her er fem ting du kan gjøre i den solfylte byen.

Dubai er byen for deg som elsker luksus! Foto: NTB Scanpix
Dubai er byen for deg som elsker luksus! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ta en drink i verdens høyeste bygning

Skyskraperen Burj Khalifa ble bygget i 2004 og er hele 828 meter høy, og dermed verdens høyeste bygning. I 123. etasje ligger restauranten At.mosphere, som er verdens høyest beliggende restaurant. Her serveres noen av verdens dyreste drinker og det koster skjorta å spise her. Men det går an å gjøre det uten å bli totalt ruinert. Dessuten koster det også penger å ta heisen opp til utsiktsplatformen, som ligger bare én etasje over restauranten, noe du slipper å betale for hvis du spiser lunsj først. Med det i bakhodet blir lunsjbesøket prisgunstig (gitt at man vil opp til utsiktsplatformen). En lunsj for to personer havner på et par tusenlapper, men da kan du skryte av å ha besøkt verdens høyeste restaurant. Herfra får du virkelig oppleve hvor høyt oppe det er, og man føler seg innmari liten i forhold. Det er en opplevelse i seg selv.

DAGENS BILLIGSTE PAKKEREISER TIL DUBAI
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Sitt i sportsbilkø

Andelen sportsbiler i Dubai er skyhøy. Her har du virkelig muligheten til å se noen av verdens mest eksklusive bilmerker. I Dubai finnes det til og med Bugatti-drosjer. Det sier litt om hva slags luksus som eksisterer her. Skal du først sitte fast i bilkø et eller annet sted kan du like gjerne gjøre det ved siden av en Ferrarri og en Lamborghini. Den samlede verdien på bilene i køen kan sannsynligvis matche et lite lands BNP.

Spis ditt livs dyreste cupcake

På Bloomsburys konditori i Dubai Mall finnes “Golden Phoenix Cupcake”, en cupcake som er laget av 23 karat spiselig gull, italiensk Porcelanasjokolade, luksuriøse vaniljebønner fra Uganda og jordbær som dyppes i enda mer spiselig gull. prisen ligger på drøyt 1 000 dollar, det vil si i underkant av 8 000 kroner. Om det er godt? Tja, det er en smakssak!

Cruise i ørkenen

Dette er en av lokalbefolkningens favorittaktiviteter. Å ta sine svindyre terrengbiler og bare dra i ørkenen for å kjøre rundt blant sanddynene. Du behøver dog ikke å eie en terrengjeep i millionklassen for å gjøre dette, for det finnes guidede turer å melde seg på. Ofte går det å kombinere disse turene med å ri kamel og å leve som beduiner en natt ute i ørkenen. Det tar litt tid å komme seg ut i ørkenen, men som alt annet i Dubai kan det selvsagt løses; ta helikopter så er du fremme på et blunk.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Drikk afternoon tea på gullhotellet

Burj Al Arab har utnevnt seg selv til et syvstjerners hotell, altså to hakk over toppstandarden på den internasjonale skalaen. Hit kommer de aller rikeste og mest kjente personene for å boltre seg i luksus. Gjestene tar seg enten ut til hotellet i helikopter, eller så hentes de med Rolls Royce på flyplassen. Hotellet har ingen ordinære rom, kun suiter, og hver eneste av de 202 suitene har to etasjer. Elektronikken er i verdensklasse, og blant annet er et nettbrett i gull inkludert. Faktisk er nesten hele bygningen dekket av gull. Omtrent 2000 kvadratmeter dekkes av 24 karat gull. Her er det ikke billig å bo, en natt på dette hotellet koster rundt 14 000 kroner, men det går faktisk an å besøke luksushotellet uten å bo her. Ta turen innom for ditt livs dyreste afternoon tea, for “bare” rundt 1 300 kr. Prisen inkluderer kaffe, te, bakevarer og snitter samt en rekke andre godsaker tilberedt på måter du aldri har sett før. Helt klart en unik opplevelse!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer