ANNONSØRINNHOLD

DYRT I FELLESFERIEN: Her er tipsene som kan spare deg mye penger Foto: NTB Scanpix
DYRT I FELLESFERIEN: Her er tipsene som kan spare deg mye penger Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slik gjør du et sydenkupp:

Her får barnefamilien mest for pengene i skoleferien

Når skolene har sommerferie går sydenprisene i været. Men dersom du velger smart er det absolutt mulig å finne en familieferie til overkommelig pris, melder Restplass.no

Første bud er å bestille tidlig. Da er prisene lavere enn når ferien nærmer seg, og det er fremdeles litt å velge blant. Jeg tør påstå at de som venter noen måneder lett kan risikere et påslag på nærmere 25-30 prosent av det sydenferien koster i dag. Det er svært sjelden vi ser gode tilbud i attraktive perioder som skoleferien om man venter for lenge med å bestille, sier Ruth Elin Simonsen i Restplass.no

Velg riktig ferieland

Hvor du velger å reise kan også være avgjørende for prislappen.

Et godt utgangspunkt er å sjekke billige ferieland som Bulgaria. En familieferie dit for fire må du regne med koster rundt 13-14 000 kroner (3-stjerners hotell), men til gjengjeld er Bulgaria blant verdens billigste land å feriere i, tipser Simonsen.

I den ferske ferieindeksen fra Forex har Bulgaria en indeks på 32, mot Norge som har 100. Det betyr at kostnadsnivået er 68 prosent lavere enn i Norge! Indeksen sammenligner en rekke produkter, blant annet prisen på hotellovernattinger, restaurantbesøk, taxi, cappuccino og en halvliter øl.

Sjekk levekostnadene i ferielandet

Portugal er også et land stadig flere får opp øynene for. Det er ikke så rimelig å reise hit, men feriepengene varer lenge her. Det er for eksempel mye billigere å feriere i Portugal som feks Algarvekysten enn i det populære nabolandet Spania, fortsetter Ruth Elin Simonsen.

Velg riktig ferieuke

Hvilken uke du velger å reise kan også ha en positiv påvirkning på prisen. Det er som regel rimeligere å velge de siste ukene av skoleferien eller starte ferien et par dager før skoleslutt.

Hvis du har mulighet til å reise den siste uken før skolen starter kan det være penger å spare, sier Simonsen.

FRISTER STADIG FLERE: Langs den vakre Algarve-kysten, helt syd i Portugal, finnes det en rekke sjarmerende byer. Mest populær er Albufeira
FRISTER STADIG FLERE: Langs den vakre Algarve-kysten, helt syd i Portugal, finnes det en rekke sjarmerende byer. Mest populær er Albufeira Vis mer

For mange er Kanariøyene først og fremst en populær vinterdestinasjon. Det betyr at du kan være heldig og finne gode priser hit i sommersesongen når de aller fleste velger å feriere rundt Middelhavet.

Velg vinterreisemål om sommeren

Kanariøyene er minst like bra i sommerhalvåret, med stabilt godt vær og gode temperaturer i havet. Ikke minst slipper du den intense heten som du kan få i Middelhavet i juli og august. Fordi det er færre turister om sommeren er det foreløpig god plass på strendene, og det er enkelt å finne gode, familievennlige hoteller til gunstige priser.

Sparetips:

* Velg et rimelig ferieland som Bulgaria (Sunny Beach), Kroatia (Split), Polen (Sopot) eller Portugal (Algarve)

* Utsette ferien til slutten av juli og begynnelsen av august. Da faller prisene litt.

* Sjekk priser på ulike avreisedager. Det er dyrere å fly på dagtid i helgene enn på ugunstige tidspunkt i ukedagene.

* Gå litt ned på standarden. Hvis du ikke har behov for spa, treningssenter og frisør på hotellet i ferien så trenger du ikke å betale for et hotell med disse fasilitetene.

* Dersom du har mulighet til å strekke ferien til noen dager inn i skolestart så kan du spare mange tusenlapper.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.