ANNONSØRINNHOLD

DYRT I FELLESFERIEN: Her er tipsene som kan spare deg mye penger Foto: NTB Scanpix
DYRT I FELLESFERIEN: Her er tipsene som kan spare deg mye penger Foto: NTB ScanpixVis mer

Her får barnefamilien mest for pengene i skoleferien

Når skolene har sommerferie går sydenprisene i været. Men dersom du velger smart er det absolutt mulig å finne en familieferie til overkommelig pris, melder Restplass.no 

Første bud er å bestille tidlig. Da er prisene lavere enn når ferien nærmer seg, og det er fremdeles litt å velge blant. Jeg tør påstå at de som venter noen måneder lett kan risikere et påslag på nærmere 25-30 prosent av det sydenferien koster i dag. Det er svært sjelden vi ser gode tilbud i attraktive perioder som skoleferien om man venter for lenge med å bestille, sier Ruth Elin Simonsen i Restplass.no

Velg riktig ferieland

Hvor du velger å reise kan også være avgjørende for prislappen.

Et godt utgangspunkt er å sjekke billige ferieland som Bulgaria. En familieferie dit for fire må du regne med koster rundt 13-14 000 kroner (3-stjerners hotell), men til gjengjeld er Bulgaria blant verdens billigste land å feriere i, tipser Simonsen.

I den ferske ferieindeksen fra Forex har Bulgaria en indeks på 32, mot Norge som har 100. Det betyr at kostnadsnivået er 68 prosent lavere enn i Norge! Indeksen sammenligner en rekke produkter, blant annet prisen på hotellovernattinger, restaurantbesøk, taxi, cappuccino og en halvliter øl.

Sjekk levekostnadene i ferielandet

Portugal er også et land stadig flere får opp øynene for. Det er ikke så rimelig å reise hit, men feriepengene varer lenge her. Det er for eksempel mye billigere å feriere i Portugal som feks Algarvekysten enn i det populære nabolandet Spania, fortsetter Ruth Elin Simonsen.

Velg riktig ferieuke

FRISTER STADIG FLERE: Langs den vakre Algarve-kysten, helt syd i Portugal, finnes det en rekke sjarmerende byer. Mest populær er Albufeira
FRISTER STADIG FLERE: Langs den vakre Algarve-kysten, helt syd i Portugal, finnes det en rekke sjarmerende byer. Mest populær er Albufeira Vis mer

Hvilken uke du velger å reise kan også ha en positiv påvirkning på prisen. Det er som regel rimeligere å velge de siste ukene av skoleferien eller starte ferien et par dager før skoleslutt.

Hvis du har mulighet til å reise den siste uken før skolen starter kan det være penger å spare, sier Simonsen.

For mange er Kanariøyene først og fremst en populær vinterdestinasjon. Det betyr at du kan være heldig og finne gode priser hit i sommersesongen når de aller fleste velger å feriere rundt Middelhavet.

Velg vinterreisemål om sommeren

Kanariøyene er minst like bra i sommerhalvåret, med stabilt godt vær og gode temperaturer i havet. Ikke minst slipper du den intense heten som du kan få i Middelhavet i juli og august. Fordi det er færre turister om sommeren er det foreløpig god plass på strendene, og det er enkelt å finne gode, familievennlige hoteller til gunstige priser.

Sparetips:

* Velg et rimelig ferieland som Bulgaria (Sunny Beach), Kroatia (Split), Polen (Sopot) eller Portugal (Algarve)

* Utsette ferien til slutten av juli og begynnelsen av august. Da faller prisene litt.

* Sjekk priser på ulike avreisedager. Det er dyrere å fly på dagtid i helgene enn på ugunstige tidspunkt i ukedagene.

* Gå litt ned på standarden. Hvis du ikke har behov for spa, treningssenter og frisør på hotellet i ferien så trenger du ikke å betale for et hotell med disse fasilitetene.

* Dersom du har mulighet til å strekke ferien til noen dager inn i skolestart så kan du spare mange tusenlapper.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.