Annonsørinnhold

Storbyferie:

Her er Romas ukjente severdigheter

Roma har mer å tilby enn Colosseum, Fontana di Trevi och Vatikanstaten. Her er 6 severdigheter som du muligens ikke kjenner til. Opplev crazy arkitektur, street art i verdensklasse og en svensk dronningns okkulte inngangsportal.

MER ENN BARE COLOSSEUM: ... Trevi og Vatikanstaten. Dette er Romas 'skjulte' perler. Foto: NTB Scanpix
MER ENN BARE COLOSSEUM: ... Trevi og Vatikanstaten. Dette er Romas 'skjulte' perler. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Italienere er et folk som er opptatt av stil og hovedstaden har mer å tilby enn monumenter fra antikken. Her er seks morsomme alternative severdigheter som du ikke bør gå glipp av i Roma.

Kanskje blir du fristet til å reise dit?

Finn flybilletter til Roma her…

Finn hotell i Roma her…

Alkymistens port

Den okkulte severdigheten er berømt blant Romas lokalbefolkning men få turister kjenner til ”alkymistens port” som faktisk har koblinger til Sverige. På 1600 tallet utgjorde den en av fem innganger til markisen Massimiliano Palombaras hus. Han var medlem av selskapet kalt ”alkymistene ved Palazzo Riario”. Dronning Kristina av Sverige var veldig interessert i vitenskap og hun var i markisens nære krets under sitt eksil i Roma. Selv i dag er portalen og dens skyggefulle utsmykking omgitt av mystikk. Se dette og følg i Kristinas fotspor.

SKJULT SEVERDIGHET: ... blant turistene, men Alkymistens port er berømt blant befolkningen. Foto: Restplass.no
SKJULT SEVERDIGHET: ... blant turistene, men Alkymistens port er berømt blant befolkningen. Foto: Restplass.no Vis mer

Veggmaleriene

Roma har satset på gatekunst og flere områder i byen byr på imponerende veggmalerier. Ostiense var et viktig industriområde som nå har blitt revitalisert av blant annet kunstneren ROE. Og ikke gå glipp av maleriene under jernbanebroen på Ostiense. Andre utsmykkede områder er San Lorenzo, San Basilio, Pigneto og Torpignattara, Quadraro og Tor Marancia. Men du må ikke gå langt fra sentrum for å se veggmalerier. Sjekk ut Metro A på Piazza di Spagna. Her har de hentet berømte franske artister som C215 og Seth for å friske opp i området.

GATEKUNST: ... i nye høyder! Roma har satset på veggmalerier. Foto: Restplass.no
GATEKUNST: ... i nye høyder! Roma har satset på veggmalerier. Foto: Restplass.no Vis mer

Kafebesøk med katter

Trenden startet i Japan, og nå har Roma også en kattekafe og litt overraskende er “Romeow Cat Bistro” vegetarkafe. De serverer alt fra varm mat til smoothies og rå mat. Det unike er imidlertid at du kan kose deg på kafe og ha med deg katten og den kan gjerne legge seg ned litt overalt. Det er ikke sikkert at hengivenheten til katten blir besvart men det spiller vanligvis ikke så stor rolle for katteelskere.

KATTEKAFE: Nei da, det er ikke bare Japan som har de kjente kattekafeene. Nå har de kommet til Roma også. Foto: Restplass.no
KATTEKAFE: Nei da, det er ikke bare Japan som har de kjente kattekafeene. Nå har de kommet til Roma også. Foto: Restplass.no Vis mer

Opplev «fantasidistriktet»

Roma er mer enn arkitektur fra antikken – gå ikke glipp av Coppedè. Det bortgjemte distriktet ligger i bakgatene mellom Piazza Buenos Aires og via Tagliamento. Der hadde arkitekten Gino Coppedè noen oppdrag og resultatet ble både forvirrende og fantastisk. Mellom 1913-1927 ble det oppført bygninger inspirert av en rekke stilarter, fra jugendstil til barokk, middelalder og antikkens Hellas. Det kollektive temaet er natur og mange har sammenlignet det litt crazy området med Gaudis Barcelona-bygninger.

DET BORTGJEMTE DISTRIKT: Ikke gå glipp av Coppedè neste gang du besøker Roma. Foto: Restplass.no
DET BORTGJEMTE DISTRIKT: Ikke gå glipp av Coppedè neste gang du besøker Roma. Foto: Restplass.no Vis mer

Uglens hus

Prins Giobanni Torlania ønsket et upretensiøst tilfluktssted og i 1840 var den sveitsiske byggestilen høyeste mote. Men i løpet av årene ble huset bygget om i flere omganger og etter århundreskiftet fikk huset et nytt romantisk middelaldersk utseende. Til tross for navnet lever ingen fugler i Casina delle Civette, men hele eiendommen er dekorert med ugler i alle former. Det unike interiøret i jugendstil representerer det viktigste håndverket fra den tiden og prinsen skrev ikke under på begrepet “less is more”. Uglens hus kan inspirere alle som har gått lei av å ha det hvitt og minimalistisk hjemme.

UGLENS HUS: Det bor ikke ugler i Casina delle Civette, men hele eiendommen er dekorert med alle slags ugler. Foto: Restplass.no
UGLENS HUS: Det bor ikke ugler i Casina delle Civette, men hele eiendommen er dekorert med alle slags ugler. Foto: Restplass.no Vis mer

En vel bevart 2000 åring

Det over 2000 år gamle byggverket har overlevd plyndringer og kristendom og Gaius Cestius-pyramiden avslører også hvordan trendene svingte i Roma. Når eieren døde i 12 f.Kr. var Egypt den høyeste mote og en mann med stil skulle selvfølgelig bli begravet som faraoene. Men 200 år etter at graven ble bygd hadde byen utvidet seg og keiser Aurelian forsvarsmur ble lagt rundt pyramiden av Gaudi. Dette er grunnen til at dette er den best bevarte bygning fra antikken. To dager i måneden kan du gå inn i graven og føle historiens svingninger.

ROMAS 2000 ÅRING: Pyramiden har overlevd både plyndringer og kristendom og er i dag en vel bevart 2000 åring. Foto: Restplass.no
ROMAS 2000 ÅRING: Pyramiden har overlevd både plyndringer og kristendom og er i dag en vel bevart 2000 åring. Foto: Restplass.no Vis mer

Mer reiseinspirasjon? Sjekk ut Se og Hør sin reiseside!

DE BILLIGSTE PAKKEREISENE TIL ROMA
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer