Annonsørinnhold

Vinterreise:

Her er nordmenns vinterferiefavoritter

All respekt for skientusiastene, men i vinterferien velger vi helst å reise til solen – eller shoppe! Her er seks av nordmenns favorittreisemål

Her er nordmenns vinterferiefavoritter

Fra uke 7-9 er det fullpakket i de norske skibakkene, men vinterstedene er faktisk ikke de mest populære reisemålene i vinterferien. Les mer om de norske favorittene – fem solfylte og én klassisk storby.

Her er nordmenns vinterferiefavoritter

Gran Canaria

På norgesfavoritten Gran Canaria finner du ikke bare skandinaviske restauranter – mange matbutikker selger norske aviser og delikatesser som brunost og makrell i tomat. Men det som lokker mest er Gran Canarias behagelige klima, selv om øya faktisk har fire ulike klimasoner. Hotellutvalget er stort, og de siste årene har standarden blitt svært så god. Utforsk den varierte naturen, med fjell, ørken og skog. På mange måter minner øya med et miniatyrkontinent. Gå ikke glipp av shoppingen i Las Palmas og pittoreske Puerto de Mogán. Selvfølgelig finnes masser av strender – en av de vakreste er Las Canteras.

Finn de billigste reisene til Gran Canaria

Her er nordmenns vinterferiefavoritter

Dubai

Ørkenlandet De forente arabiske emirater har satset stort på å bygge opp attraksjoner som kan lokke turistene, særlig i Dubai og Abu Dhabi. Prøv slalom innendørs. Skianlegget inne i Mall of the Emirates har fem fullstørrelses skibakker, den lengste er på 400 m. Aquaventure er en enorm vannpark med et titalls rutsjebaner og du kan til og med dykke med hai.

I Ferrari World (i Abu Dhabi) ligger “Formula Rossa”, en av verdens heftigste berg- og dalbaner. I Dubai er det veldig populært å surfe i ørkenen – lei en bil med guide og få en leksjon. Du må også ta turen opp i skyskraperen Burj Khalifa. Omtrent halvveis, 452 meter opp, finnes en utsiktsplatform som er åpen for allmennheten.

«Finn de billigste reisene til Dubai»

Her er nordmenns vinterferiefavoritter

Tenerife

Den spanske vulkanøya utenfor Afrikas kyst er et stabilt reisemål året rundt. Her faller temperaturen nesten aldri under 18 grader, og i sommerhalvåret ligger snittet rundt 27ºC. En flott natur blander frodige grønne åser med månelandskap. Bestig vulkanen Teide som måler 3 718 m.o.h.

Tenerife har landsbyer med aner helt tilbake til 1500-tallet, hyggelige kystbyer – og vakre strender. Blant lokalbefolkningen er 1,4 km lange Playa de Las Teresitas favoritten. Om du liker vannsport så er El Médiano en av verdens beste strender for windsurfing. I Puerto de la Cruz ligger det flotte sjøbassenget Lago Martiánez.

Finn de billigste reisene til Tenerife

Her er nordmenns vinterferiefavoritter

Phuket

Her kan du finne en badeby som passer din visjon om en drømmeferie i Thailand. Om du vil riste løs med kompisgjengen så anbefales livlige Patong. I andre enden finnes rolige Kamala Beach, perfekt for romantiske kvelder på stranden. Mange tar med seg familien til Phuket og da er Kata Beach et utmerket alternativ. Ro og avkobling får du i Khao Lak. Ta gjerne en dagsutflukt til øyene i Phang Nga-bukten, til f.eks. Phi Phi-øyene, der du finner noen av landets aller beste strender.

Finn de billigste reisene til Phuket

Her er nordmenns vinterferiefavoritter

Agadir

Agadir ligger ved kysten av Atlanterhavet og er i dag den største baderesorten i Marokko. En milelang og bred sandstrand strekker seg ut mot havet og langs strandpromenaden sprudler det av liv både på dag- og kveldstid. Trivelige uteserveringer og gode restauranter serverer sjømat av ypperste klasse. Byen har et behagelig klima hele året med temperaturer rundt 20 – 30 grader. Her bor du bra for en billig penge, og Agadir er perfekt for deg som søker en rimelig all inclusive-ferie i vinterferien.

Finn de billigste reisene til Agadir

Her er nordmenns vinterferiefavoritter

London

Byen er fullpakekt med museer og klassiske severdigheter – for mange er dog shoppingen det som lokker mest, og London har et stort utvalg av orginale og spennende butikker. “Hoxton Street Monster Supplies” selger f.eks. godterier som sies å gi deg en “vag følelse av ubehag” eller “voksende panikk”, og du kan kjøpe klosser av “ørevoks” i karamellform. Hos “London Beatles Store” finner du alle tenkelige effekter og suvenirer om bandet. “Cyberdog” er en butikk som spesialiserer seg på klær for den britiske techno- og ravekulturen. “Duke of Uke” er en butikk dedikert til ukulelen, og om du trenger en håndlaget paraply så kan du ta turen innom “James Smith & Sons”. Den familieeide butikken åpnet dørene allerede i 1867. Like lenge har “Arthur Beale” ligger på Shaftesbury Avenue. I butikken finner du alt som har med seiling og båter å gjøre.

Finn de billigste reisene til London

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer