Annonsørinnhold

HER ER FERIEPARADISENE NORDMENN OVERSER

Nordmenn valfarter til de greske og spanske ferieøyene i sommerhalvåret. Vi har funnet frem til reisemål for deg som både har lyst til å prøve noe nytt og samtidig unngå å møte naboen i ferien.

KORCULA: Det er fremdeles god plass mellom solsengene på grønne og frodige Korcula. Foto: NTB Scanpix
KORCULA: Det er fremdeles god plass mellom solsengene på grønne og frodige Korcula. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Puerto de Soller, Mallorca

Det finnes knapt en ferieøy som er mer populær blant nordmenn enn Mallorca. Barnefamilier reiser ofte til Alcudia, mens Palma og badebyene i sør er et naturlig valg for voksne uten barn. Vestkysten er merkelig nok ikke like ettertraktet, og hvis du ikke har utforsket denne delen av øya så har du mye å se frem til. Tre kvarters kjøretur fra Palma finner du den lille badebyen Puerto de Soller (se bildet øverst i saken.) Her er det stille og rolig, men samtidig er godt utvalg av barer, kafeer og restauranter. Puerto de Soller er også et godt utgangspunkt for deg som har lyst til å oppleve mer av naturen i de flotte fjelltraktene på denne delen av Mallorca.

VAKKERT: Den lille byen Puerto de Soller er et fantastisk lite paradis på Mallorcas vestkyst.
VAKKERT: Den lille byen Puerto de Soller er et fantastisk lite paradis på Mallorcas vestkyst. Vis mer

Les mer om Mallorca

Bestill reise til Puerto de Soller

Korcula, Kroatia

Mens Dubrovnik, Hvar og Split fylles til trengsel i sommerhalvåret, er det fremdeles god plass mellom solsengene på grønne og frodige Korcula. Øya, som av mange omtales som en av de vakreste i Kroatia, ligger et par timers båttur fra Split og Dubrovnik. Korcula er også navnet på den vesle hovedstaden på øya, en pittoresk middelalderby som hevder å være Marco Polos fødested. Korcula er et perfekt valg for deg som ønsker rolige feriedager i vakker natur med bortgjemte badeviker og krystallklart badevann.

Les mer om Korcula

Bestill reise til Korcula

Korfu, Hellas

Nordmenn elsker Hellas, men til tross for at Korfu er et populært reisemål for europeere, er det mange av oss som har til gode å oppleve denne grønne, flotte øya. Her finner du både kultur, shopping, gode restauranter, langstrakte strender og høy hotellstandard. Korfu er sterkt påvirket av Italia, ettersom øya har vært 400 år under venetiansk styre. Ikke gå glipp av et besøk i Korfu by med middelhavsarktitektur og tydelige impulser fra både England, Italia og Frankrike.

Les mer om Korfu

Bestill reise til Korfu

Costa del Sol, Malaga, Spania

Costa del Sol, eller Solkysten som vi sier på norsk, utgjør omtrent 20 mil av den sørlige spanskekysten og strekker seg fra Sierra Nevada-fjellene i nord til Gibraltarklippene i sør. Her ligger kjente feriebyer som Marbella, Malaga, Fuengirola og Torremolinos som perler på snor. Lekre stender og koselige feriebyer, sammen med et behagelig klima, god vin og deilig mat har lokket nordboere hit i mange tiår. Estepona er en av feriejuvelene langs Solkysten, med andalusisk sjel og atmosfære.

Les mer om Solkysten

Bestill reise til Solkysten

Lisboa med Estoril og Cascais, Portugal

Portugals hovedstad er en sjarmerende, vakker by med unik atmosfære. Her finner du trange, koselige smug, fantastisk sjømat og deilig vin. For ikke å glemme den berømte veterantrikken som har trafikkert gatene i over 100 år. Det er heller ingen ulempe at byen er blant de rimeligste å besøke i Europa. En perfekt kombinasjon er å legge noen dager av ferien til badebyene Cascais og Estoril, rundt 25 kilometer vest for Lisboa. En 3 kilometer lang strandpromenade med hyggelige kafeer knytter byene sammen, og strendene er rene og fine.

Les mer om Lisboakysten

Bestill reise til Lisboakysten

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer